Problem.Pekniety drazek stabilizatora...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Czy ktos moze mi powiedziec czy drazek stabilizatora(nie lacznik tylko caly drazek) w escorcie mkV 1.8diesel jest inny niz w innych wersjach silnikowych, bo muszse go wymienic bo jakims sposobem pękł i musze go wymienic i nie wiem czy podejdzie od innej wersji silnikowej...A tak poza tym to od czego on tam wogole jest??A jesli ktos mialby odpowiedni to przyjme i rozwaze kazda propozycje.

we wszystkich jest taki sam

zrobiony z metalu

o kurka, jak sam bedziesz robil to kupa roboty.
wspolczuje tak czy inaczej.

No ze z metalu to ja wiem...chodzi mi o dlugosc raczej ...
A z tym ze bedzie duzo roboty to looz lubie takie cos, troche sie podczas wymiany czlowiek powkurza ale pozniej jest satysfakcja ze sie samemu zrobilo ...

mi też pękł drążek,wymieniał mi go kumpel,trzeba opuscic zawieszenie ,nie wiem dokładnie bo nie robiłem sam ale wiem że sie trzeba nameczyć ,drążek usztywnia całe przednie zawieszenie ,a nie raz stosuje sie drążki górne przykręcane tam gdzie amortyzatory ale to tylko dla fanów ostrej jazdy

Cytat:
2006-11-13 23:25:00, maro25 pisze:
mi też pękł drążek,wymieniał mi go kumpel,trzeba opuscic zawieszenie ,nie wiem dokładnie bo nie robiłem sam ale wiem że sie trzeba nameczyć ,drążek usztywnia całe przednie zawieszenie ,a nie raz stosuje sie drążki górne przykręcane tam gdzie amortyzatory ale to tylko dla fanów ostrej jazdy

troche mylisz pojęcia.. na górnych mocowaniach amorów montuje sie rozpórke zawieszenia a to zupełnie co innego niż stabilizator.