Formalnosci zwiazane ze sprowadzeniem auta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Tak jak w temacie co sie zmienilo? oprocz tego ze karta pojazdy jest za 75 zl i oplata ekologiczna 500zl co z akcyza?

czy szykuja sie jakies zmiany ? jesli tak to kiedy?
bede wdzieczy za pomoc

Czyli jednak zmieniasz na . . . . . o ?:>

Cytat:
2006-08-06 13:48:00, polityk pisze:
Czyli jednak zmieniasz na . . . . . o ?:>

sie wyklaruje we wrzesnu pazdzierniku
i pasuje sie dowiedziec co sie zmienilo i co sie ma zmienic

no to 3mam kciuki, bo to całkiem ale to całkiem wygodna zabaweczka no i wieksza od essa jakby co to rezerwuje elektryczny dach z twojego

a z tego co wiem to raczej sie niewiele zmienilo, (opłat tyle samo, najwyżej ich nazwy sie zmieniły ) niedlugo kumpel ze szwecji bedzie Volvo wracał to powiem ci na bierząco co zalatiał w polsce :]

moj jak pojdzie to pojdzie w calosci
a jak nie pojdzie to zostaje robiony kompleksowo
zobaczymy
jak sprzedam - to mondek
jak nie sprzedam - to blacharka

^^^ up ^^^

Tak jak pisałeś, reszta bez zmian. Ponoć opłatę recyklingową można ominąć pisząc umowę z datą przed 1 maja 2006 (wtedy nie obowiązywała). Mówisz że auto dopiero przywiozłeś bo czasu nie było Robisz przegląd i masz 5 dni na zapłacenie akcyzy (jak nie zapłacisz w terminie to kara ). potem składasz o zwolnienie z VAT-u i z kwitkiem do rejestracji.

a ktos cos slyszal kiedy maja nastapic nowe zmiany w oplatach akcyzy?

nikt nic nie wie...
tak mnie w balona zrobili, sie spieszylem zeby mnie jakies nowe oplaty nie dopadly a jakbym wiedzial to bym sobie jeszcze swoim....ukochanym Esiem smigal

a tak serio to mialo to obowaizywac od wrzesnia ale czy cos z tego bedzie tego to juz nie wiem.
P.S. to to znaczy jakas dodatkowa oplata po wprowadzeniu ktorej import aut 10letnich stalby sie nieoplacalny, gdyz do auta nalezaloby doliczyca jakies 3-4 tys zl.

[ wiadomość edytowana przez: BUGZ dnia 2006-08-20 22:15:50 ]

Cytat:
2006-08-20 22:14:42, BUGZ pisze:
a tak serio to mialo to obowaizywac od wrzesnia ale czy cos z tego bedzie tego to juz nie wiem. P.S. to to znaczy jakas dodatkowa oplata po wprowadzeniu ktorej import aut 10letnich stalby sie nieoplacalny, gdyz do auta nalezaloby doliczyca jakies 3-4 tys zl. [ wiadomość edytowana przez: BUGZ dnia 2006-08-20 22:15:50 ]

czyli autko bedzie mialo powiedzmy 8 latek nie bedzie nic takiego?zy jak? bo czlowiek w tym chorym kraju juz nic nie wie

chyba nie do konca. Z tego co sie orientuje to im nowsze tym mniejsza oplata ale 8 letniego tez bez jakiejs tam oplaty nie zwieziesz.

czyli akcyza + oplata recyclingowa + jakies nowe badziewie?

lucas szukaj na miejscu
ja juz 2 warte uwagi wypatrzylem i w dodatku w okolicy a cena mocno zadowalajaca

Cytat:
2006-08-20 22:32:08, PUNIU pisze:
lucas szukaj na miejscu ja juz 2 warte uwagi wypatrzylem i w dodatku w okolicy a cena mocno zadowalajaca

podaj linki jka masz na gg

ktos cos wiecej wie?
bo ja sie doczytalem paru rzeczy i............

klik1

i nadal nic nie wiem jak to bedzie po 1.01.2007 r.

Ja szczerze mowiac bym nie czekal na ten nowy podatek bo nie wiadomo co z tego wyniknie i w porownaniu do niego koszt akcyzy moze byc naprawde znikomy... szczegolnie jak wpiszesz na umowe 50 euro... co do reszty formalnosci to sie nic nie zmienilo... czyli sprowadzasz auto... robisz przeglad, idziesz zaplacic akcyze, z akcyza do urzedu skarbowego 150zl za zwolnienie z podatku vat... pozniej oplata ekologiczna 500zl i rejestracja... niestety troszke tego jest ale co zrobic... :/

akcyza juz spadla
a co z podatkiem?

Na umowie kupna sprzedaży piszesz date np. 17.12.2005 KONIECZNIE PRZED 1 STYCZNIA 2006 i wtedy 500 w kieszeni. Ja tak zrobiłem