Wkurzajace pikane

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak odłaczyc ten głosniczek od pasów i swiateł???

Qrwica juz mnie bierze.

Od pasów to się odłącz pod fotelem...

Ogólnie to brzęczyk musi być podpięty pod jakiś bezpiecznik ...wyciągnij i z gowy

od świateł
odepnij przewód od włącznika w progu przy drzwiach kierowcy
są tam dwa przewody ; jeden od buczka
a drugi od oświetlenia wnętrza samochodu

ale mi nie pika po otworzeniu drzwi tylko ciagle jak mam wyłaczony zapłon i załaczone swiatła

a pali Ci te lampke od niedomknietych drzwi ?

Cytat:
2006-11-12 19:18:12, hard-drive pisze:
ale mi nie pika po otworzeniu drzwi tylko ciagle jak mam wyłaczony zapłon i załaczone swiatła

A coś kombinowałeś w instalacji świateł? Bo niewątpliwie nie jest to normalne. Jesli nie, to ja bym szukał przyczyny albo gdzieś w stacyjce - wygląda na to, że czegoś nie razłącza. Gdyby przyczyna była we włącznikach w drzwiach to chyba paliłoby się światełko wewnętrzne cały czas...

ja mam tak samo jezeli wylacze zaplon i zostawie wlaczone swiatla mam pikanie ale mi to nie przeszkadza przynajmniej przypomina mi o wylaczeniu
pozdrawiam

Cytat:
2006-11-12 20:02:59, Walus pisze:
A coś kombinowałeś w instalacji świateł? Bo niewątpliwie nie jest to normalne. Jesli nie, to ja bym szukał przyczyny albo gdzieś w stacyjce - wygląda na to, że czegoś nie razłącza. Gdyby przyczyna była we włącznikach w drzwiach to chyba paliłoby się światełko wewnętrzne cały czas...

To jest normalne, w samochodach wyprodukowanych do 1996 roku tak właśnie było.

wyjmij go wogole, siedzi kolo bezpiecznikow pod deska rozdz. razem z innymi przekanzikami i wyglada jak na fotce

ja go wywalilem jak zamiast pikac zaczal walic ciaglym sygnalem

oo dzieki.

nie no wszystko chodzi normalnie bo u mojej dziewczyny tez tak chodzi.
po prostu stoisz na poboczu właczasz postojowki a tu ci piko i piko.

powinno pikac jak drzwi otworzy tak jak w innych autach to by mi nie przeszkadzalo a tu fatalnie to rozwiazali.

Cytat:
2006-11-12 21:38:53, hard-drive pisze:
oo dzieki. nie no wszystko chodzi normalnie bo u mojej dziewczyny tez tak chodzi. po prostu stoisz na poboczu właczasz postojowki a tu ci piko i piko. powinno pikac jak drzwi otworzy tak jak w innych autach to by mi nie przeszkadzalo a tu fatalnie to rozwiazali.

A nie masz czasem alarmu z antynapadem? Bo u mnie wlasnie przez alarm jest dokladnie tak samo. Jak odpiąłęm kostake od centralki alarmowej wszystko jest ok. Czyli pika dopiero jak sie otworzy drzwi.

nie mam i słuchajcie nie wiem czy gdzies indziej sa bezpieczniki ale ja u siebie nie mam takiego pierdolnika mam same bezpieczniki

Cytat:
2006-11-13 08:46:13, hard-drive pisze:
nie mam i słuchajcie nie wiem czy gdzies indziej sa bezpieczniki ale ja u siebie nie mam takiego pierdolnika mam same bezpieczniki

Ja zrozumiałem, że to jest razem z przekaźnikami, a nie bezpiecznikami. Czyli zaglądasz w dziurę nad pedałami, jakby za bezpiecznikami.
Ewentualnie looknij przy nogach na dole, bo opis podany przez kolegę jest faktycznie dość niedokładny.

[ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2006-11-13 09:00:01 ]

skrzynke bezpiecznikow musisz odkrecic i wyjac dolem zeby zobaczyc po prawej te pierdolniki

Cytat:
2006-11-12 21:14:40, netpro pisze:
wyjmij go wogole, siedzi kolo bezpiecznikow pod deska rozdz. razem z innymi przekanzikami i wyglada jak na fotce ja go wywalilem jak zamiast pikac zaczal walic ciaglym sygnalem

no to mam na sprzedanie ten głosniczek

ale konrolka nie zapiatych pasow tez nie chodzi po odłaczeniu tego głosniczka