BAGAŻNIK!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć chłopaki!
mam problema, chodzi o otwieranie bagażnika ze środka auta.
sprawa wygląa tak, że ten przycisk nie działatzn po jego naciśnięciu bagażniksię nie otwiera. POMOŻECIE?

A trzaska Ci coś w bagażniku po naciśnięciu przycisku ?? jeżeli nie sprawdź czy dochodzi napięcie do tyłu bo tam gdzieś musi być elektromagnetyczny zamek
Cytat:
ale mogę się mylić

GG

zamek jest w klapie bagaznika - jezeli nic ci nie pyka to masz ablo zwalony przycisk, zwalone kabelki, zwalony elektromagnes lub po prostu zwalony bezpiecznik aby sprawdzic przycisk pierw musisz go wyciagnac - ja polecam cienki srubokret i do roboty - aby sprawdzic pzycisk wyciagasz z niego kostke z kabelkami i zwierasz kabelki w kostce te co ida do wnetrza samochodu - jezeli bagaznik sie otworzy to masz zwalony przycisk - inne usterki naprawiasz w ten sam sposób

miałem kiedyś to samo - naciskam przycisk i cisza. Okazało się że musiałem dać dodatkową masę do siłownika (na jege obudowę). I jest OK.

Hehehe... zobaczy, czy nie przytrzasnąłeś jakiejś szmaty. Wczoraj córka z użyciem dużej siły zamknęła bagażnik, ale nie zauważyła leżącej z boku (przez błotnik - suszyła się) szmaty. No to ja za guzik, a tu cyk... cyk... i nie otwiera się. Na szczęście kluczyk pomógł.