Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-10-31 23:03:00 Witam ponownie...
1. Od jakiegos czasu biegi tzn. szczegolnie 1 i 2 zaczynaja ciezko wchodzic (haczyc). Jak sie rozgrzeje jest nieco lepiej, ale tylko troszke. Ostatnio wjechalem na kanal i zobaczylem, ze tylna poduszka skrzyni (ta pod walem) jest przekrzywiona na prawa strone (patrzec od tylu auta). Podejrzewam, ze to moze byc przyczyna - bo jesli skrzynia nie siedzi idealnie rowno to chyba moze byc taki problem, prawda? ![]() 2. Ponadto przy srubach mocujacych zaczyna ndrywac sie gumowy lacznik (sprzeglo) walu. Jak dlugo mozna z tym jezdzic? i czy ktos kupil taki lacznik firmy hans-preis? oferta za 68zl ![]() 3. Czy kupujac podpore walu (ma luzy) musze kupic tez lozysko, czy jest w komplecie? ![]() 4. Jakiej klasy olejem zalac najlepiej skrzynie? Wyczytalem uzywajac opcji "szukaj", ze wchodzi 1,2l (2.0 16v)... ![]() |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-11-12 22:23:20 dzieki za odpowiedzi...
co do 2 pyt. to chodzi mi o to gumowe sprzeglo na wale, ktore jest zaraz przy wyjsciu ze skrzyni. zaczyna sie nadrywac przy srunach.... ![]() |
jerry-1 DEADSOUL opel omega X25TD1996 ... Lubin | 2006-11-15 15:49:52 A jakie jest sprzęgło czy oby nie hydrauliczne. ![]() |
Browarny OmegaA2,0/OmegaB2,5TD Katowice/Mysłowice | 2006-11-16 13:50:45 Mam to samo.
Sterowanie sprzęgłem hydrauliczne - w stanie idealnym Sprzęgło wymienione - nie pomogło Wymiana gniazda drążka zmiany biegów - nie pomogło Mam wrażenie że problem nasila się po zatrzymaniu i minimalnym przetoczeniu auta do przodu lub wstecz (stojąc np. na światłach na pochyłości) oraz - tylko się nie śmiać - przy zwiększonej wilgotności powietrza np. w deszczu, roztopach itd. Temperatura zewnętrzna oraz silnika nie ma na to wpływu. |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-11-19 16:03:58 problem rozwiazany...
jakis czas temu zarzalem pod podwozie i zobaczylem, ze to gumowe zawieszenie w ksztalcie V jest delikatnie wygiete w jedna strone. kupilem nowe zawieszenie i przy okazju wymiany gumowego sprzegla walu, wymienilem tez to zawieszenie. i co sie okazalo? ano to, ze niemcy to partacze ![]() ![]() po tej operacji problem znikl ![]() |