MotoNews.pl

Umiecie pracowac na tym forum, bo mi ciezko :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Tak z czystej ciekawosci czemu forum jest jeszce na motornews, czy to jakies wazne powiazania czy tak poprostu ?
Kiedys bylo jeszce ok, ale teraz poprostu nie da sie nic czytac, dac to moze jeszce da, ale ochota szybko przechodzi, zeby cos napisac, przeczytac 15x trzeba wcelowac w x zeby wylaczyc reklame, bo zamiast w temat odpalisz reklame, coraz czesciej flashe sa tak sprosnie robione ze nie widac gdzie zamknac aplikacje

Nie mozna postawic forum na darmowym oprogramowaniu http://www.phpbb.com/ Najpopularniejsze forum na swiecie, bardzo przejrzyste, wygodne w moderowaniu.

Moze czegos nie wiem ale to naprawde jest bardzo uciazliwe

mam ten sam problem na komputerze w pracy a w domu wogóle mi sie reklamy nie wyświetlają nie wiem czy to przez to że w domu mam Firewalla

co do przeniesienia forum to już 2-3 krotnie był ten temat poruszany na forum i zawsze decyzja większości była taka, że zostajemy tutaj

Jak mozna spytac to co bylo ZA zeby zostac tutaj ?

Tutaj ladny przyklad takiego forum: http://forum.tuning.pl/

Czegos tu nie rozumiem, po co sie meczyc na sile ?
To takie emeryckie zachowanie (bez obrazy)

Wszystkie fora phpbb są schematyczne i nudne. No może nie wszystkie, ale większość administratorów kopiuje schemat i trochę go "upiększa" po swojemu, więc różnią się tylko szczegółami wizualnymi.
Na motonews są wkurzające reklamy, ale przy odrobinie wysiłku można je zablokować, za to mamy ten komfort że nie ma osoby odpowiedzialnej za stronę techniczną, zajmuje się tym administracja motonews. Nie musi być więc kogoś, kto będzie się zajmował administrowaniem samego forum HFP jako takiego.
Chcąc przenieść forum na niezależny serwer trzebaby wyznaczyć kogoś takiego, kogoś kto ma na to czas, ochotę, a przede wszystkim jest osobą pewną i zaufaną, która nie nawali...
Nazwij mnie emerytem, ale na obecną chwilę jestem przeciwny.
Pozdrawiam!

Nie mam nic przeciwko przeniesieniu, ale większość osób kojarzy nas z motonews i wchodzą tylko dzięki niemu. Po drugie serwis motonews robi swoista reklame naszego forum, co powoduje łatwieszy dostęp do informacji potencjalnym włascicielom hyundai.
Więc też jestem za pozostaniem tutaj, ale gdyby było głosowanie wstrzymałbym się

Ja byl bym za przeniesieniem forum, zawsze mozna zostawic tu informacje ze forum znajduje sie teraz gdzie indziej
Ale tez nie jest tak do konca jak mowisz, bo to forum jest bardzo mylne, kiedys szukalem w google forum hundaia, ale to ominolem bo nie wygladalo jak "glowne forum" w koncu glowny napis to motonews a nie hfp, a np http://www.civicklub.pl/fi/index.php, pozatym wiekszosc ludzi najpierw wchodzi na strone http://www.hfp.iap.pl/ a ze strony tu *wystarczy zmienic link

Ja moge zaoferowac pomoc w tworzeniu grafiki i moderowaniu jakiegos dzialu.

wspolnie damy rade

[ wiadomość edytowana przez: awariall dnia 2006-11-17 13:39:44 ]

[ wiadomość edytowana przez: awariall dnia 2006-11-17 13:41:17 ]

MacTB ale jakie administrowanie ? Tematycznie nudne ? Kategorie mozna skopiowac takie jak sa, zeby nikomu sie nie mylily. Forum "stawia" sie raz i ustawia odpowiednio a potem potrzebny tylko moderator jak do tej pory. Operacja srednio trwa jeden dzien. Nie ma problemu sam mogbym sie tym zajac. Co do reklamy, to najwazniejszy bylby link na stronie glownej klubu a na ta kazdy trafi jak szuka informacji o klubie czy o samej marce. Ladnie sie przedstawia w google.
Co do motonews, to jak ktos wspominal moze zostac w swego rodzaju archiwum i odnosnik do nowego forum.
Te forum jest naprawde malo wygodne. Czesto chce powrocic do glownego forum i wracam do motonews a nie do HFP, juz nie mowiac reklamach itd.
Civicklub tez poczatkowo byl na forum.tuning.pl i nikt nie chcial go przenosic a teraz jest sam sobie i wszyscy sa happy a uzytkownikow 100x wiecej.

Najlepszym wyjsciem z sytuacji byloby postawic drugie forum zeby kazdy mogl sie przekonac ze to mile i nie boli Potrzebny jest tylko serwer z baza danych Mysql

Naprawdę nie chcę mi się za długo na ten temat dyskutować, osobiście jestem na NIE i opinie zwolenników takiego rozwiązania na razie mnie nie przekonują nawet w najmniejszym stopniu.
Niezależne forum na niezależnym serwerze z bazą mysql wymaga osoby, która się tym technicznie zaopiekuje i nie mówię tu o moderatorze.
Szczerze mówiąc drażnią mnie ostatnio narzekania na forum, jedna dyskusja, że nikt nie chce odpowiadać na pytania techniczne, zaraz rozpęta się druga na temat tworzenia czy nie tworzenia nowego forum...

Cytat:
2006-11-17 22:59:49, MacTB pisze:
Naprawdę nie chcę mi się za długo na ten temat dyskutować, osobiście jestem na NIE i opinie zwolenników takiego rozwiązania na razie mnie nie przekonują nawet w najmniejszym stopniu. Niezależne forum na niezależnym serwerze z bazą mysql wymaga osoby, która się tym technicznie zaopiekuje i nie mówię tu o moderatorze. Szczerze mówiąc drażnią mnie ostatnio narzekania na forum, jedna dyskusja, że nikt nie chce odpowiadać na pytania techniczne, zaraz rozpęta się druga na temat tworzenia czy nie tworzenia nowego forum...

A powiedz mi kto w tym watku narzeka ? Ja narazie widze tylko Ciebie Napisalem co uwazam i ze warto to zmienic, podalem swoje argumenty. Twoich narazie nie ma. Piszesz poraz drugi ze potrzebna jest osoba od sstrony technicznej, juz pisalem ze potrzebna na jeden dzien, bo co pozniej ona ma robic ? oraz ze chetnie sie tego podejme. To wszystko, ciekaw jestem jak wypowiedz sie inni. To ze chce cos zaproponowac to chyba nic zlego, od tego jest forum zeby wymieniac swoje poglady. Wolnosc slowa chyba panuje
Pozdrawiam

Ja nie narzekam, daleki jestem od tego. Patrzę realnie.
Zarówno ja jak i Ty piszemy swoje poglądy i tak samo jak Ty możesz wyrażać swoje i ja mogę to robić. Tyle w tym temacie ode mnie.
Jeśli zapadnie decyzja o zmianach nie będę robił problemów, bo nie o to chodzi
pozdr!

aprop reklam, to ja nie widzę problemu, FireFox + dodatek no script i po kłopocie lub ewentualnie OPera.
To co powiedział VEX to też prawda, jeżeli siądzie się na kompie ze standardową instalką IE to po prostu ręce opadają, ilość i jakość reklam odrzuca.

Najważnieszja jest jednak zawartośc forum a nie jego posadowienie.
MKP już rok migruje forum na inną platformę; po drodze jeszcze zrzucaliśmy się żeby coś tam lepiej chodziło, i co?
jak dotąd nico.

Dyskusja w tym temacie na pewno potrzebna ale jak na razie usłyszałem tylko dwa argumenty zwolenników migracji (wyeliminowanie reklam + lepsza rozpoznawalność w sieci dla nowych userów). Wg mnie to za mało aby zmieniać lokalizację.

Cytat:
lepsza rozpoznawalność w sieci dla nowych userów

Tutaj też bym się kłócił. Dla mnie jedynym argumentem jest brak reklam, ale na to są sposoby... jak masz reklame tutaj, to masz ją także na 90% innych stron. Więc blokady to podstawa...
Ale ja również, jeśli będzie migracja to będzie, ale na razie byłbym przeciw.

Cytat:
2006-11-17 22:59:49, MacTB pisze:
Szczerze mówiąc drażnią mnie ostatnio narzekania na forum, jedna dyskusja, że nikt nie chce odpowiadać na pytania techniczne, zaraz rozpęta się druga na temat tworzenia czy nie tworzenia nowego forum...

nie wiem czy pamiętasz ale te narzekania są od dawna, nie było mnie na forum prawie rok, patrzę sobie i nic się nie zmieniło, temperatura nawet jakby wzrosła, też mnie kiedyś drażniły niektóre komentarze, ale dałem sobie spokój, nie będę się z koniem kopał przecież i przekonywał że mam rację

i proszę się nie czepiać kolegi Mac TB, z tego co pamiętam zawsze pisał dość wyważone posty

Witaj Jarku, miło cię znowu widzieć .
Odnośnie forum, przez te lata jakoś się przyzwyczaiłem , nie mam u siebie wyskakujących okienek z reklamami, zawsze wiem gdzie szukać odpowiednich tematów. Po prostu przyzwyczaiłem się i obyłem ze specyfiką .
Jeżeli miałaby nastąpić zmiana, to najpierw trzeba postawić równorzędne forum i sprawdzić na którym jest łatwie, lepiej, szybcej i bez niepotrzebnych rzeczy. Działamy tutaj juz kilka lat i wszyscy są do bieżącego wyglądu i funkcjonalności przyzwyczajeni, ciężko jest na "dzień dobry" zmienić takie przyzwyczajenia. Najpierw trzeba spróbować i prtzetestować nowe rzeczy zanim się przyjmą .

W pelni sie z Toba zgodze Na poczatku zawsze trzeba przetestowac druga platforme.
Zalozylem ten temat z czystej ciekawosci, poprostu dla mnie osobiscie (moje prywatne zdanie) forum o ktorym wspomnialem jest znacznie wygodniejsze w uzyciu. W koncu caly swiat z niego korzysta, wiec cos w tym musi byc Swoja droga uzywam FireFoxa, ale to nie o to chodzi.

Nie rozumiem tylko jednego, po co takie oburzenie zaraz. Przeciez chyba grzecznie spytalem w dobrej wierze ? Bynajmniej taki mialem zamiar.

Nie wiem czemu moje pytanie/propozycje nazywacie narzekaniem

Pozdrawiam

A ja popieram w pełni VEXa od 1,5 roku kiedy mam nowy system aż mi sie nie chce zaglądać na forum bo musze pracować na IE i mam ciągle mnóstwo reklam a dodatkowo nigdy nie wiem jak mi sie otworzy czy wszystkie posty razem czy z podziałem na kategorie, największy problem z tym mam w pracy.

Pozatym nie wiem jak innym ale w moim przypadku nie ma odznaczonych tematów nowych - nieprzeczytanych.

Ja byłbym stanowczo za przeniesieniem forum mimo że też już dość długo jestem z wami to nie moge sie przyzwyczaic do forum, choć jeśli będzie większość za pozostaniem to dostosuje się

A co do strony technicznej można zrobić tak jak w przypadku forum hyundaiacoupe i umieścić na portalu fora.pl

Pozdrawiam

a jak wygląda sprawa przeniesienia starych wątków na nowe forum??

Jeśli reklamy są uciążliwe to można wypośrodkodkować problem tak jak FSOAK i na motonews mieć forum bez reklam (ale to troszkę kosztuje)

Reklamy to swoja droga, pozatym jak jeszzce nie bylo uciazliwych reklam te forum nie rozpieszczalo uzytkownikow (moje zdanie). Podobnie jak juz ktos wspomnial, jak ja kupilem sobie hyundaia i znalazlem te forum dlugo nie wytrzymalem, niewygodnie bylo Teraz kupilem drugiego i chcialem sie przelamac

Na serwerze gdzie jest strona klubowa mozna zalozyc oddzielna baze MySql tak na probe ?

ponawiam pytanie jak wygląda sprawa przeniesienia starych tematów na nowe forum?? bo z tego co pamiętam to był jeden z powodów nie przenoszenia forum