Brak światła drogowego.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam problem z lewym światłem w escorciku. A mianowicie postojówki mam, światła mijania też, gdy włączam długie to mam tylko prawe, bezpieczniki sprawdzałem i wszystkie są ok. może coś na przewodach szwankuje ale raczej mi się nie wydaje sam nie wiem. Może ktoś coś doradzi.
Pozdrawiam

Cytat:
2006-11-15 21:18:01, Jazz25 pisze:
Witam! Mam problem z lewym światłem w escorciku. A mianowicie postojówki mam, światła mijania też, gdy włączam długie to mam tylko prawe, bezpieczniki sprawdzałem i wszystkie są ok. może coś na przewodach szwankuje ale raczej mi się nie wydaje sam nie wiem. Może ktoś coś doradzi. Pozdrawiam

a moze wolkno od dlugich w zarowce sie spalilo ??

najprosciej: miernik i sprawdz czy dochodzi napiecie do gniazda przy wlaczonych dlugich

jak włączasz długie to pozycja lewa też gaśnie?

Cytat:
2006-11-15 21:22:08, ToFastMKIV pisze:
a moze wolkno od dlugich w zarowce sie spalilo ?? najprosciej: miernik i sprawdz czy dochodzi napiecie do gniazda przy wlaczonych dlugich

żarówka jest dobra, a co do napięcia to nie dochodzi i co to może być?

może być bardzo wiele przyczyn

zacznij od sprawdzenia przełącznika zespolonego przy kierownicy.
jak się coś w nim popsuje to robi różne numery

np. kiedyś nie miałem świateł - wystarczyło stuknać kilka razy w przełącznik który się obraca światła do wączenia i chodziły - doszłem do przyczyny - naprawiłem przełącznik
np. kiedyś włączały mi się długie - padły zawiasiki wewnątrz całego przełącznika - zrobiłem nowe z nitów
np. nie działało coś ze światłem - styki w środku przeciściłem i wyeliminowałem luzy które powstały w środku i nie stykało

itp
zacznij od niego

może to być przekaźnik - pojedź na szrot i poproś na chwilę - jeśli będzie działać to im powiesz źe od nich kupisz - wcześniej dogadaj się jednak co do dobrej ceny

itd.

Jeżeli to MK7 to od spodu skrzynki bezp. jest długa wtyczka składająca się z mniejszych. Pewnie na niej jest brak styku (zaśniedziały, nadpalony) w MK6 myślę, że podobnie