Gaz 1.4 mono, jakie WN kupić tanio?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie mam, jak w temacie. Czuję, że muszę zmienić przewody WN, przynajmiej tak piszecie w postach. Autko od jakiegoś czasu muli trochę, czasem przy przyspieszaniu coś tam sobie strzeli. No i pali jakby więcej ostatnio.

Przyznam się, że gaz założyłem jakieś 80.000 km temu, czyli jakieś dwa lata temu. Jak zakładałem "gazownik" powiedział: wymienić świece i kable szybko!

Wiadomo jak to jest z kasą przy dwóch córkach i żonie. Autko dobrze się sprawowało.. więc nie wymieniałem. Treaz sprawdziłem, że kable w mojej mieścinie kosztują 79 zł, świece NGK około 11 zł za sztukę. Brać mogę, czy się wpakuję w coś złego?

Wspomóżcie wiedzą.

świece spokojnie możesz brać - ngk to to samo co motorcraft

przewody jakiej firmy Ci proponowali?

Ja kupilem Janmora i jezdzi. Ale moje autko smiga teraz tylko w weekendy wiec wiele mu nie trzeba. Ale swoja droga to ja przy zakupie przeszukalem nasze forum za pomocą SZUKAJ i hasel WN KABLE i mialem tak ok kilkadzieisat wynikow. I te Janmory nie byly zle - a wredcz ludzie chwalili. A swiece - ja za 11/szt kupiem Motorcrafta. Ale to wszystko juz tu jest ....

ja proponuje przewody ngk ,solidny wyrób i uważam że nie warto wydawac kasy na bele co

Wsiadam do samochodu i jadę kupić to co będzie. Znając moje szczęście, nawet jak kupię coś dobrego, to trafię na bubel. Tak więc postawię na cenę.

I dzięki za przypomnienie, że coś tam na forum już było i dużo. Już kiedyś proponowałem żeby zamknąć forum i zostawić FAQ. Nic nowego nie wymyślimy o samochodach, których już nie produkują.

Dzięki za odzew. Pytam, jak mam problem. Jak ktoś ma problem, próbuję pomóc.

"Pochwalę się"później, jeżeli kupię coś co mi nie będzie działać zbyt długo.

eh, nie obraź się ale powielasz działanie najgorsze z możliwych - jadę kupić co będzie - postawię na cenę

a potem będzie tysiąc postów - założyłem nówki kable i na gazie nie jeździ - oszukali mnie w sklepie - zdziercy sprzedali mi szmelc

no offence

mają w sklepie Janmor niebieskie za 89 zł i NGK świece za 10 zł

ups.. zmiana - inny sklep, te same kable za 69 zł... świece NGKvline11 za 13 zł, kupiłem, wymieniłem i świetnie mi się znów jeździ... elastyna na każdym biegu i bez strzałów

[ wiadomość edytowana przez: leo74 dnia 2006-11-18 12:30:43 ]