Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
AdamM Tarnów | 2003-06-19 13:14:43 Witam wszystkich! mam prośbę.Zamierzam kupić poloneza(silnik rover z gazem). Proszę o informacje na temat silnika. Dziękuję |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-06-19 14:01:59 Nowoczesny i drogi w naprawach ![]() |
![]() Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2003-06-19 14:17:48 To też ale oszczędniejszy w spalaniu i żadziej się psujący.
Tylko mi tu nie piszcie że na forum jest tyle to a tyle tematów o 1,4. Jak już kiedyś zauważyłem wynika to ze skromnej wiedzy o tych autach. Zwykłego poldka naprawi prawie każdy w domu a rovera nieliczni mechanicy w kraju. Stąd te pytania i dyskusje na forum. Mało kot chwali się wywaloną uszczelką z silnika FSO. Sam posiadam takowy model i jestem z niego bardzo zadowolony. A większość usterek jak narazie udało mi się samemu naprawić. |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-06-19 14:25:33 No jednak jest to silnik 50 lat mlodszy ![]() Podejzewam ze jezdzac do 3tys obr na codzien nie meczac to 250 powinien bez jekniecia zrobic. Moze tam osprzet nawalac bo to polonez ale chodzi mi o tloki panewy i te sprawy. |
![]() Rally Polonez 1.4Gti16v Warszawa | 2003-06-19 14:32:49 Co mogę powiedzieć-mam takiego Poldka już 3 miesiąc,zrobiłem nim przed remontem motoru 3500km-a teraz po remoncie(docieram)już jakieś 450-500km.W porównaniu do klasycznych silników zalety to kultura pracy,osiągana moc-jak trzeba to się ładnie zbiera,ekonomia(9.5-10 litrów gazu).Problemem mogą być niektóre częśći zamienne.Ja ze swojego jestem zadowolony. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-06-19 15:51:32
Na forum jest kilkadziesiąt temtów dotyczących tego silnika, oto próbka kilku dotyczacych takiego pytania : polonez 1,4 Chcę kupić Poldka 1.4MPI - potrzebuję informacji Pytanko o silnik 1.4 poldas 1,4 lubie go tylko mam problem kłopoty z 1.4 MPI - pomocy !!! reszte informacji o tym znajdziesz wpisując w wyszukiwarkę forum słowo - rover |
arturw Miłośnik FSO Peugeot 405/Peugeot ... Warszawa | 2003-06-20 11:24:03 U mnie średnio raz dziennie obrotomież wchodzi na czerwone pole(na gazie też), przez niecałe półtora roku zrobiłem ponad 40 tysięcy km i silnika nie dotykałem, chodzi jak marzenie i się nie psuje. Nie załuję na lepszy olej i podstawowe materiały eksploatacyjne, i to się opłaca bo wszystko działa bez zarzutu. Napisze też że nie chce innego silnika do Poldka pod względem trwałości to chyba tylko diesel może go przewyższyć ale i to nie jest pewne, bo znam takie Roverki które mają przejechane 250 tyś i są w dobrym stanie, nie wymagającym napraw i ingerencji mechanika. A jak sie popsuje to też ma prawo, w końcu to urzadenie mechaniczne.
Pozdrawiam |
![]() Corrado PN CARO 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2003-06-20 18:29:27 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() Corrado PN CARO 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2003-06-20 18:34:38 Moj pali ok 6 litrow na trasie - benzyny i nie oplaca sie przerabiac na gaz - po co taki silnik jeszcze niszczyc tym czyms?? dla mnie to bez sensu. po to sie kupuje roverka zeby byl oszczedny - po co przedabrzac?!
Oleju nic nie ubywa , temperaturka stale ponizej 90 - czasem jak jest korek to moze przekroczyc i sie zalancza dmuchawa ![]() Silnik suchutki jak spod stepla. Zycie jest piekne -- wiwat rover!! Kopniecie jak 100 hu..... ![]() A ty cwaniaczku jak beda ci obroty wchodzic na czerwone to dlugo nie pojezdzisz ! nawet rover ma swoje granice i ja o tym wiem najlepiej!!! dlatego bez przesady. SLYSZALEM O KOLESIU KTORY PODJECHAL NA PARKING I WYKRECIL 8 KOLEK NA 1 PEWNIE - SPALIL OPONY ALE I SILNIK - WSZYSTKO SIE ROZSYPALO W DROBNY MAK. |
![]() Corrado PN CARO 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2003-06-20 18:35:50 DIESEL citroena jak sie rozwali to jeszcze gorsza kaplica niz rover |