MotoNews.pl

Wilson 1m vs hustler 1m

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nabyłem cb uniden 520 jaka antena do niego do autka 3d bedzie najlepsza-na magnesie!

zastanawiam sie nad

wilson litle wil

hustler ic100

chce antenke do 1m

(czy skraca sie kabel antenowy jak ma zbedne 2m?)

Wg. mnie to sa te same antenki o tych samych parametrach ze wskazaniem na WLW ze wzgl. na jakosc wykonania. Przewodu niemusisz skracac byle dobrze ci sie dalo antenke zestroic.

a tak przy okazji-antene zestroje pod służbówke(yaris) czasami bedzie jezdziła na civicu i sporadycznie na crv , nie bedzie problemów z odbiorem po przekładce z auta do auta?

Kolego, kabel najlepiej aby był oryginalnie zarobiony. Długość kabla nie jest przypadkowo dawana taka do anteny. Gdzieś czytałem jak to się przelicza.

Co do wyboru anteny. Sam mam hustlera (w chwili obecnej) ale wolał bym Willsona z anten 1m. Z uwagi na cenę Wilson kosztuje podobnie jak anteny ML-145 i ten model bym Ci polecił. Z producentów tego modelu polecam Sirio lub President.

Co do strojenia - słyszałem że antenę stroi się osobno do każdego auta. Pożycz reflektomert i sprawdź jaki będziesz miał SWR na tych samochodach - żebyś końcówki nie spalił.

koncówki czego nie spalił?

SORY za wyrazenie ale piepszysz kolego bzdety albo jestes niedoinformowany albo .. ok nie wnikam

z tym SWR-kiem jest tak ze jak zmienisz połozenie anteny w ktorym ona była strojona oczywiscie wartosc SWR-ka sie zmieni ale nawet przy przestawieniu na inny samochod raz strojona antena nie zmieni na tyle swr aby spalic koncowke MOCY

to by było na tyle

73!!

SORY za wyrazenie ale piepszysz kolego bzdety albo jestes niedoinformowany albo .. ok nie wnikam

z tym SWR-kiem jest tak ze jak zmienisz połozenie anteny w ktorym ona była strojona oczywiscie wartosc SWR-ka sie zmieni ale nawet przy przestawieniu na inny samochod raz strojona antena nie zmieni na tyle swr aby spalic koncowke MOCY

to by było na tyle

73!!

i ostatnie pytanie:

brać wilson litel wil czy lemm dł1m ?? i zainteresował mnie president na necie za ok 180 zł +3db o dł 35cm!!!

bierz wilsona sam mam i polecam. i ze strojeniem to musisz troszkę bat podciąć. przynajmniej u mnie tak było i u jednego kolegi z forum tak samo. więc nie patrz na to czy bedziesz przekłądał tylko raz zestroj na jednym a napewno na innych bedizesz miał podobne SWR.
Pozdro

Bylem dzisiaj w serwisie cb i koles mi powiedzial ze hustler jest lepszy od wilsona! sam juz niewiem co sadzic i ktora wybrac. a najlepszy tekst jaki dzisiaj od niego uslyszalem to to ze president florida jest o wiele lepszy od tych dwoch anten! nieznam sie za duzo na cb ale z tego co czytalem na forum to florida jest kiepską anteną... i mi namieszal w glowie.

Widocznie FLORIDA mu nie schodzi ze wzgl. na cene. A tak na marginesie to WLW jest lepiej wykonana od HUSTLERA. Gosc rozmawial z toba chyba od d.... strony

no tak myslalem ze pewnie ma caly magazyn tych florid i mu nieschodza to mi chcial wepchnac ale ja sie niedalem! Chyba wybiore tego wilsona.

Cytat:
2006-10-20 19:17:21, Figaro2 pisze:
Nabyłem cb uniden 520 jaka antena do niego do autka 3d bedzie najlepsza-na magnesie! zastanawiam sie nad wilson litle wil hustler ic100 chce antenke do 1m (czy skraca sie kabel antenowy jak ma zbedne 2m?)

TYlko Wilson. Nie skracaj kabla,może się kiedyś jeszcze przydać kompletna antena(np.przy sprzedaży).