Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2004-08-18 11:59:22 wie ktos ile Ah musi miec akumulator w e36 316 z klima?? (na starym mam czesciowo pozdzierane naklejki i nie moge sie doczytac) |
![]() Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2004-08-19 14:23:47 Nie mam pewności ale strzelam i hmm ja bym kupił 65Ah ze względy na klime mniejszy byłby za mały. |
![]() MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-08-19 14:46:10 możesz kupic sobie akumulator jaki chcesz. musisz pamietac jednak że:
1. zbyt mała pojemność może okazać się nie wystarczająca kiedy przy wyłączonym silniku bedziesz długo stał na światłach mijania lub zginie ci ładowanie a do domu bedziesz musiał jechać dużo kilometrów lub gdy pojedziesz na grilla w plener, a twoje auto bedzie robiło jako disco. 2. zbyt duży akumulator może być niedoładowany z powodu ograniczonej wydajności alternatora. a jak wszyscy wiedzą akumulator niedoładowany zużywa się szybciej. najlepiej więc kupic taki jaki przewidywany jest przez instrukcję obsługi auta lub większy o jeden schodek. aldik, czy pompa od klimy w twoim aucie jest napedzana silnikiem elektrycznym? sądzę że nie, więc nie widzę związku klimy z pojemnością akumulatora. pozdrawiam |
![]() tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2004-08-19 14:48:30
tyle to ja wiem dlatego chcialem wiedziec jaki jest przewidywany do tego modelu bmw a instrukcji nie mam a klime to napedza raczej silnik- po to jest pasek i bez wlaczonego silnika klima nie chodzi [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2004-08-19 14:50:33 ] |
![]() MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-08-19 15:09:21 ja o tym wiem że klimę napędza pasek. chciałem tylko pokazać brak związku klimy z pojemnością akumulatora. w nowych autach jednak klima napędzana jest silnikiem elektrycznym, po to własnie by móc jej uzywać podczas postoju, bez włączonego silnika.
do twojego auta instrukcja przewiduje akumulator o pojemności 46, 50 lub 65 Ah. zwróć uwage na to z której strony masz plus. pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2004-08-19 15:10:53 ] |
![]() tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2004-08-19 21:33:00
az taka duza rozbieznosc w zalecanych typach akumulatorow?? |
![]() MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-08-20 00:42:13 tak podaje ETK. poza tym to wcale nie duża rozbieżność, raptem 20 Ah. pewnie po to by każdy wg swoich potrzeb sobie dobrał. domyślam się że w tych granicach alternator zdoła ładować akumulator w odpowiednim zakresie. |
![]() Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2004-08-20 01:31:16 Wiem, ze klima napędzana jest za pomocą silnika, tzn dokładniej za pomocą paska, ale pasek ten jest na tym samym kole co pasek z alternatora, wspomagania itd itp co dodatkowo obciąża - podczas rozruchu (dodajmy jeszcze,że masz npwłaczone światła (ja jeżdzę cały dzień), radio itp wtedy akuś jest na max obciążony, po za tym mamy np wentylator na chłodnicy z klimy który też obciąża), jest czunik freonu który tez nie jest mechaniczny, włanczasz też za pomocą włącznika elektrycznego, jeżeli jest klimatronik to masz wyświetlacz, który też jest elektryczny itd itp. Nie będę się zagłębiał w dokładne dane konstrukcyjne, bo nie jestem specem, ale wiem że klima też wpływa na to jaki powinniś my akumulator wybrać - tzn większy!
Jako ciekawostke powinem, że np w Polonezie w którym też mieliśmy klimatyzacje była większa od standardowych chłodnica oraz dwa potężne wentylatory (nie jak w beemce mały wiatraczek ![]() ![]() ![]() |
![]() MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-08-20 01:56:03 wspomaganie kierownicy tez w polonezach jest lepsze. wszystko to co wymieniasz odnośnie klimy obciąża w silnik spalinowy bo z niego pobiera energię. więc zużycie paliwa bedzie większe podczas jazdy z klimą, napewno jednak akumulator nie ucierpi bardziej podczas jazdy z włączoną klimą. od zasilania świateł podczas jazdy, zasilania wyświetlacza klimatronika, radia i wszystkich innych odbiorników jest alternator. i własnie przy dużym akumulatorze dzięki włączniu tych wszystkich urządzeń elektrycznych może nastąpić zjawisko niedoładowania akumulatora, bo zbyt mały prąd jest odprowadzany do akumulatora by uzupełnić w nim straty powstałe podczas rozruchu. |
![]() Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2004-08-20 12:10:39
- no i jezeli mamy do wyboru 45-65Ah tzn, że alternator w tym modelu podczas jazdy jest wstanie zapewnić doładowanie każdego z tych akumulatorów , a więc skoro mamy więcej odbiorników to też powinniśmy wybrać największy akumulator. Ja u sibie mam 100Amh chociaz instrukcja podaje 85 dla tego modelu, no i jak narazie auto mogło stać nawet tydzień i po tym czasie odpalało bez problemu. Chociaż w 7kach jest więcej rzeczy które same sobie pracują podczas postoju, chociażby zamykanie dopływu powietrza z zewnątrz za pośrednictwem elektrycznych silniczków, code fabryczny, no i sam komputer, więcej lampek itd itp ble ble ![]() A z tym wspomaganiem w polonezach to się nabijałeś !??! bo ja akurat tego nie miałem, niestety! ![]() |
![]() MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-08-21 14:03:45
aldik nie. tych wielu odbiorników nie uruchamiasz przed odpaleniem silnika. zauważ że w autach rajdowych które maja ogromne ilosci swiateł nie montuje się akumulatorów o wielkich pojemnościach, lecz dwa bardzo mocne alternatory.
to elementy które pobieraja prądu tyle ze wystarczyłaby im płaska bateria, hihihi a ze wspomaganiem kierownicy w polonezie nie nabijałem się. ono naprawde działa zajebiście. kto miał lub ma polonieę ze wspomaganiem może się wypowiedzieć. wartosci pojemności akumulatorów wziąłem z ETK. pozdrawiam |
![]() Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2004-08-21 15:02:47 Hmm już się radzilem elektryków samochodych w tym temacie i równiez radzili wsadzić większy. W przypadku bmw, no moze niekoniecznie 3ki jest to bardzpo wskazane ze względy na elementy krtóe już wymieniłem jak i nafaszerowane elektorniką. Ja często odpalam na włączonych światłach i z włączonym radiem. Nie raz podczas postoju otwieram elektr szyby, korzystam z zapalniczki, otwieram elektr. dach itd itd, czy mały akumulator by to wytrzymał !?! wątpie. Dlatego też fabryka przewidziała 85Ah do mojego a do 750 100Ah, ja założyłem ten 2gi i alternator w zupełności wyrabia, nie mam żadnych problemów a mało jeżdzę, często krótkie odcinki po miescie i robie tak jak powyżej pisalem.
W polonezie równiez standardowo był 45 Ah, który bardzo szybko padł, po czym wsadziliśmy 55Ah i chodziło idealnie, równiez zero problemów. Nie radze przeginać z tym co fabryka przewiduje, ale powtarzam i uparcie trzymam się tego, że jak mamy dużo odbiorninów to zalecam wsadzić największy z możłiwych ![]() |
![]() tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2004-08-21 15:15:22 ja tam nie mam zadnych dodatkowych urzadzen pobierajacych prad. i jak zalecaja 46 Ah do 316i to kupie taki lub ewentualnie 50 Ah. |
![]() MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-08-21 16:24:55 a ja sie upieram przy tym że podczas gdy silnik jest uruchomiony alternator zasili wszystkie odbiorniki. nie bedziemy tu wnikac w niuanse, ale jak bedziesz mieć kiedys chwile czasu to policz sobie ile razy musisz otwierać i zamykać szybę na postoju by wyładował ci sie akumulator, nawet o pojemności 45 Ah. poza tym zrób sobie bilans pradowy auta i zobacz ile amperków idzie do akumulatora przy właczonych wszystkich twoich odbiornikach, i policz ile musi silnik chodzic by uzupełnić to co pobrał rozrusznik podczas kilku sekund rozruchu. wiesz napewno ze jeśłi rozładujesz akumulator do zera to 45 bedzie się krócej ładować niż 65 przy takim samym pradzie ładowania. dlaczego wiec wg ciebie 735 ma 85 Ah a 750 ma 100 Ah? przecież wyposażenie może byc takie samo w obu autach. fabryka dlatego przewidziała do 750 100 Ah bo tam jest 12 cylindrów i zeby je ruszyć potrzebny jest zajebisty rozrusznik, który ma zapewne ze 2 kW. żeby takiemu silnikowi (rozrusznikiwi) dostarczyć odpowiedniej ilości amperów musi być taki akumulator. ale i jednocześńie założę się że i alternator ma 750 mocniejszy. sprawdziłem w instrukcji, akumulator do wszystkich e-32 z wyjątkiem 750 ma 75 Ah, w 750 85 Ah i teraz uwaga alternator w 730 i 735 ma 1260W 90A a w 750 1960W 140A!! widzisz różnicę? znalazłem to na stronie 101 instrukcji od e-32. pozdrawiam |
![]() Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2004-08-22 22:43:12 Ok mniejsza z tymi odbiornikami. Jeżeli chodzi o różnice w rozruchy to się z Tobą zgadzam, wiadomo że w 5.0 musi być inny rozruszniki i dlatego też większy akumulator. Ale jeżeli chodzi o dane jakie podajesz czyli 75-85 Ah to nie wiem skąd je masz, bo ja mam oryginalną instrukcje bmw kupioną wraz z autem i tam pisze 85Ah do 730 i 735 oraz 100Ah do 750, hmm szkoda, że nie mam skanera to bym wżucił to strronke na www. |
![]() MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-08-23 11:02:30 właśnie wysłałem ci tą stronkę z instrukcji e-32 na której sa informacje na temat stosowanych w siódemce akumulatorów. pozdrawiam |
![]() draiwer5 (S) BMW Master (Moderator) bmw 518i Białystok | 2005-08-16 09:55:55 a jaki akumlator powinien byc w 518i e 34 bo musze ymienic na nowy |
![]() tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-08-16 09:57:44
napisalem ci juz ze 50 lub 65 AH |
![]() draiwer5 (S) BMW Master (Moderator) bmw 518i Białystok | 2005-08-16 12:57:34 no dobrze ale mi chodzi konkretnie |