Dobry warsztat/specjalista w Katowicach...???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukam kogoś kto np.: sprawdzi mi komputer, doradzi co dołożyć do mojej Omegi C i w jaki sposób a przede wszystkim zrobi to dobrze i za rozsądne pieniądze... bo kolesie w ASO na śląsku powariowali... podpięcie do komputera 200 PLN... zastanawiam się czy nie kupić modułu za 100 pln na allegro do mojego laptopa... tyle, że nie mam portów rs232 i musiałbym jeszcze dokupić drogą pcimcię z rs...

Jeżeli jesteś z okolic Katowic i znasz się na rzeczy to mam sporo pytań natury technicznej... dzięki bardzo

Cytat:
2006-12-03 14:19:38, pitkatowice pisze:
szukam kogoś kto np.: sprawdzi mi komputer, doradzi co dołożyć do mojej Omegi C i w jaki sposób a przede wszystkim zrobi to dobrze i za rozsądne pieniądze... bo kolesie w ASO na śląsku powariowali... podpięcie do komputera 200 PLN... zastanawiam się czy nie kupić modułu za 100 pln na allegro do mojego laptopa... tyle, że nie mam portów rs232 i musiałbym jeszcze dokupić drogą pcimcię z rs... Jeżeli jesteś z okolic Katowic i znasz się na rzeczy to mam sporo pytań natury technicznej... dzięki bardzo

Podpięcie do kompa kosztuje 98pln w Sosnowcu obok Auchan, tyle samo w Dąbrowie G. na Królowej Jadwigi obok McDonalda. W Katowicach w Oplu, zwłaszcza obok GEANT przy 3 Stawach ceny mają kosmiczne, kiedyś tam o coś pytałem przez telefon, to mnie wyrwało z butów...

AutoAlarm System&ChipTuning Katowice Dąbrówka Mała ul.Styczniowa.

Podpinali mnie kilka razy i robili różne rzeczy jak elektronika padała ale dalibóg cen nie pamiętam.

polecam warsztat w Chorzowie przy 3go maja, po prawej.32 3483472. Zadzwoń i popytaj. Usłyszysz konkretną cenę, za konkretną usługę.

wielkie dzięki... pozdrawiam wszystkich

Cytat:
2006-12-04 19:17:14, jac4 pisze:
polecam warsztat w Chorzowie przy 3go maja, po prawej.32 3483472. Zadzwoń i popytaj. Usłyszysz konkretną cenę, za konkretną usługę.

Już kiedyś pisałem o tym warsztacie - Opel Max.
UNIKAJCIE GO Z DALEKA !!!

Przygoda 1

Mało składnie opisana Przygoda 2, bo pisana z emocjami.

--
Pozdrawiam
Ryszard

Ruda Śląska Alfa Serwis 032 771 60 80.Podpiecie do kompa 50 zł.
Tam robili mi generalke silnika (jak wydmuchalo uszczelki pod glowicami).Pytac o Zbyszka - przy okazji dobry fachowiec od gazu.

witam,
X20XEV dzięki wielkie przyznam się, że dzwoniłem tam własnie bo mam najbliżej ale teraz fachowcom z Chorzowa podziękuję - chociaż może czegoś się już na Tobie nauczyli )))) pozdrawiam.....

Cytat:
2006-12-07 23:59:47, pitkatowice pisze:
witam, X20XEV dzięki wielkie przyznam się, że dzwoniłem tam własnie bo mam najbliżej ale teraz fachowcom z Chorzowa podziękuję

I dobrze zrobiłeś.

Cytat:
- chociaż może czegoś się już na Tobie nauczyli ))))

Wątpię, to bo szef to wielki zarozumialec.

Jest jeszcze warsztat w Chorzowie na Kruszcowiej/Gruntowej (?).
Facet (Jacek) zajmuje się gaźnikami i wtryskami ale dla niego silnik to nie tajemnica. Do niego przyjeżdżają z warsztatów ASO Opla, Renault, ... gdy sami nie dają rady.
Pomógł mi kilka razy przy Vectarynce. Ma komputer do testowania i tysiąc innych bajerów.
Warsztat jest niepozorny, malutki ale facet wielki

--
Pozdrawiam
Ryszard

PS.
Taki komputerek, wielkości przenośnej kasy fiskalnej, podobno kosztuje 10.000zł a oprogramowanie drugie tyle, dla każdej marki oddzielnie.

Znam Jacka Świeżego z Kruszcowej i z tego co wiem to jest NAJLEPSZY jeżeli chodzi o gaźniki ale przy elektronice raczej wysiada.

W sumie już dawno u niego nie byłem ale do elektroniki zabrał się późno...

mam interfejs OBD2,
opel tech2 (trochę kicha bo dziwne komunikaty w jakims jugolskim języku ale robią ponoć dobre tłumaczenie)
mam karte PCMCIA/rs232

mój sterownik to simtec56 i niestety nie wszystko chce chodzić,
acz podobno powyżej 99 jest ok

jak co to dawaj na priv to siem dogadamy jak będę w cz-wie (no to z katowic już niedaleko) i potestujemy, najwyżej będziesz w plecy paliwo a zobaczymy czy takowy interfejs ci zadziała i czy sens by ci go kupować (ja już ze 4razy błędy z poduszek kasowałem to się zwróciło)

a poza tym opowiadali że nawet coś chiptuninga można tym zrobić ?!(ale to chyba w BeEmce)

pozdrawiam/mpaolos

Cytat:
2006-12-03 14:19:38, pitkatowice pisze:
szukam kogoś kto np.: sprawdzi mi komputer, doradzi co dołożyć do mojej Omegi C i w jaki sposób a przede wszystkim zrobi to dobrze i za rozsądne pieniądze...

Byłem kiedyś w Katowicach na ul. Dębowej 16, wrażenie pozytywne.
Ich stronka www.opelserwis.pl