Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-03-19 23:42:49 uszczelka pod glowica |
![]() picia78 Polonez 1.6 GLE białystok | 2005-03-19 23:49:32 hmmm a czemu uszczelka mozesz mi to jakos wytlumaczyc ?? i czy da sie z tym jezdzic czy moze grozic to jaks powazniejsza awaria ?? ![]() |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-03-20 00:01:27 ten syf na korku to mieszanina oleju i boryga. uszczelka gdzies puszcza, borygo dostaje sie do oleju i tworzy sie to gowno.
Czy mozna jezdzic? To zalezy jak szybko ubywa Ci oleju lub boryga, jak duzo tworzy sie tego syfu - generalnie jak bardzo duza jest to nieszczelnosc. Wymiana uszczelki od glowica to nie jest jakis straszny problem. |
![]() Lechu Miłośnik FSO Karolina Gdańsk/Warszawa | 2005-03-20 00:09:53 niekoniecznie musi to być uszczelka pod głowicą. u mnie tez pojawil sie majonez na korku - pierwsza mysl: uszczelka. szczegolnie ze borygo uciekalo. po zrzuceniu glowicy okazalo sie ze uszczelka byla ok, a borygo ucieka przez nagrzewnice. majonezik pojawia sie nadal a spowodowane to jest podobno szybkim nagrzewaniem sie silnika (jest na dotarciu) i pogodą (duza wilgotnosc powietrza) i mozliwe tez ze klasa oleju (u mnie obecnie najtanszy polsyntetyk by Orlen). w lato ma byc juz ok. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-03-20 11:03:51 Mnie się taka maź na korku regularnie w FIATcie pojawiała i nie miało to nic wspólnego z uszczelką. Mechanik mnie uspokoił, że ten typ tak ma. |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2005-03-21 13:42:58 Kondensacja pary wodnej, zgadzam się ale to da co najwyżej efekt lekkiego osadu bialego a nie cały "słoik" majonezu na korku. |