Zacznę tradycyjnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zaczne tradycyjnie czyli obligatoryjnie, że przejrzałem wyszukiwarkę. Po tym wstepie obowiązkowym przyznam się jednak bez bicia, że gdzieś już to było ale po prostu znaleźć w wyszukiwarce nie moge choć miotam się po niej jak magazynier po Biedronce.
Otóż CUŚ zauwazyłem. Nie jest to problem ale wolę spytać brać kluskową. Problem dotyczy benzyny bo o gazie nie będe pisał by Was i się nie dołowac. Kluska na benie chodzi elegancko ale zauważyłem, że ma przypadłośc SKRĘTU w LEWO. Czasami przy powolnym skręcaniu w lewo, zawracaniu, wjeżdżaniu wolniutko na parking po prostu gaśnie! Nie mam falowania obrotów na benie, krokowy przeczyszczony jak emerytka po gasstopie a tu takie faux pass ze strony kluski. Kabel jakiś, czujnik?
Cóż może za to odpowiadac?

No to może ja... bo ktoś musi zacząć...

Czy słychać głośniejszą pracę wspomagania podczas skrętu w lewo niż w prawo?

Otóż nie - nie ma innych ułomności z przodu ani wizualnych ani dzwiękowych po za trzeszczącym zawieszeniem z którego już niewiele zostało.

Hmm... te trzeszczące zawieszenie... czy zapieczona gałka może stawiać tak duży opór przy skręcie żeby przydusić silnik poprzez wspomaganie?

Głosno myślę... sorry jeżeli wymyślam głupoty

Gdyby przez wspomaganie to gasłoby za kazdym razem a nie sporadycznie

Kable od stacyjki lub immo ocierają o wałek kolumny kierownicy?

Dobra... mnie się już koncepcje skończyły.

A ja mam pytanko odnośnie masy... Czasmi może poluzować się masa przy łączniu z budą auta i wtedy przy przechylaniu może nie być połączenia i mogą być problemy.... Sprzawdź... Ja miałem w Omie A coś takiego (poluzowaną masę) i co jakiś czas się check engine pojawial...
Może się mylę co do podpowiedzi, a może nie?
Pozdrawiam

Cytat:
2006-11-24 13:08:24, zupper pisze:
... choć miotam się po niej jak magazynier po Biedronce.
...krokowy przeczyszczony jak emerytka po gasstopie...

No i kujde oplułem sobie kawą monitor.

Gdyby masa szwankowała to inne odbiorniki prądu dałyby znac o sobie - jęczace radio, migające kontrolki lub skwierczące CB