Preparaty do czyszczenia wtryskiwaczów?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co myślicie o takich preparatach, które wlewa sie do benzyny i niby "przywracają moc, czyszczą wtryskiwacze itp"; mój essi nierówno chodzi na benzynie (na gazie jest ok); mechanik zaproponował mi spróbowanie takiego preparatu; czekam na opinie.

nierowno to znaczy ?

nieprezyzyjnie reaguje ma wciśniecie pedału gazu (na benzynie); "jak dodaje gwałtownie to traci moc, potem "skacze"; gdy operuje pedałem gazu delikatnie to da się wytrzymać

powiem tyle ze dziwny ten mechanik.

swiece, kable wn, moze filtr paliwa.mysle ze od tego by trzeba zaczac

tzn że z tymi preparatami dać se spokój;

Nie chce ci tego odradzac.Chcesz to przetestuj to.moze jeszcze sie wypowie ktos kto to stosowal w benzynie.Ja stosowalem do diesla i zadnej roznicy nie poczulem.poszukaj w wyszukiwarce.bylo troche watkow na ten temat

Słyszałem że V-pover na szelu coś tam czyści , a i pojeździsz sobie.

Witam!
pepik ma rację to nie jest problem z WN i świecami tylko zapiekaja się wtryski. Wiem bo przechodziłem to już nie raz (taki minus jazdy na gazie). Osobiście stosuję taki środek regularnie i powiem że jest pewien efekt, tzn. jeśli go nie stosowałem wtryski mi się po jakimś czasie zapiekły. Kiedy dolewam tego do benzyny problem nie występuje. Miałem nawet raz taki przypadek że przestał mi pracować na jeden wtrysk (nie reagował na zdjęcie fajki ze świecy, ale nie reagował również na zdjęcie wtyczki wtryskiwacza). Musiałem zmienić wtryskiwacz i teraz jest OK. Wcześniej czyściłem sobie wtryskiwacze sam ale wymaga to niemało zachodu i kilka dość specjalistycznych narzędzi. Kiedyś miałem taki srodek VALVOLINE (czarna butelka) a teraz leje STP (również czarna butelka). Jest jeszcze taki STP w srebrnej ale cena... ponad 100 PLN.
Aby środek dobrze przeczyścił zapiekające się wtryski trzeba dobrze nagrzany silnik potrzymać na obrotach, najlepiej w czasie jazdy - ja robię to od czasu do czasu kiedy dobijam do domu a silnik jest gorący - przełączam na bene i przytrzymuję go na niskim biegu kilkaset metrów. Efekt jest zauważalny - rano równiejsza praca, łatwiejszy rozruch itp. To działa ale trzeba taki manewr stosować regularnie.

Pozdrawiam.

Ja też stosuje "raz na jakiś czas" czarny STP i silniczek pracuje ładnie, nie czy bez niego tez by tak działał, ale lepiej się czuje psychicznie jak coś sobie wleje (do gardła też)

Pozdro.

v -racing przeczyszcza wtryski a nie v-power
róznica tylko 5 oktanów