| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MarcinB52 HF MEMBER Hyundai Getz Ruda Śląska | 2006-11-22 11:50:21 Witam.
Mam zamiar sprawić sobie zestaw głośników 165mm z odseparowanymi tweeterami. Oczywiściwe w skład wchodzą też zwrotnice. I tak oto dzwonie do ASO i tam elektryk mówi że wymiana głośników to koszt 50zl-myślę, nieźle. Gdy nadmieniłem, że do tego są tweetery i zwrotnice, to powiedział że nie wie czy to się zmieści a na tweetery w ogóle nie ma miejsca i czarno to widzi. No i tu jest problem, bo gdybym pojechał do jakiejś firmy car audio to bez szemrania założą mi to ładnie i bezboleśnie( tzn tweetery będą gdzieś zamocowane estetyczne, nie rzucając się zbytnio w oczy). No ale już będą problemy z gwarancją w razie czego. Może ktoś z was ma w swoim getziku ładnie założone tweetery? Jeśli ktoś taki się znajdzie, to prosiłbym o wrzucenie zdjęcia i opisiku jak wszystko poprowadził. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam! |
pablo_g HF MEMBER Hyundai Lantra G-lin | 2006-11-22 13:17:06 Czesc
Troche dziwi mnie fakt ze moga byc klopoty z gwarancja na samochód po założeniu głośników (ale w końcu Polska to wspaniały kraj). Co ma w sumie awaria silnika lub zawieszenia do głośników. Co do ceny to 50 zł jak na serwis to nie dużo, ale upewni sie czy komus nie chodzilo o wymiane standartoiwego glosnika. Z doświadczenia wiem że na ogół "problemy" (czytaj zwiększenie kosztów) następuje wraz z biegiem prac. Na tweetery proponuje Ci miejsce pod przednią szybą (miałem tak w Ponym) oczywiscie nie za blisko szyby, żeby jednak dziwiek się rzochodził, lub boczki drzwi przednich. |
MarcinB52 HF MEMBER Hyundai Getz Ruda Śląska | 2006-11-24 17:31:18 Tak się składa, że akurat mam elektrycznie. Dzięki wam za informacje.
Pozdrawiam |