| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
vredas LOB SYMPATYK Omega B Gdynia | 2006-11-24 16:51:37 Szukałem w całym forum poprzez wyszukiwarkę i nie znalazłem nawet przyblizonej odpowiedzi na mój problem . A jest on taki że noszę się nawet ze sprzedaża przez to samochodu. Zaczęło sie od tego ze musiałem podciagnąc linkę od hamulca ręcznego, po paru kilometrach dzieki temu zabiegowi pękła mi dolna sprężyna od trzymania szczęk ręcznego wiec cóż wymieniłem szczęki, klocki (firmy TRW- Lukas) no i nie miałem kasy wiec nie wymieniłem tarcz . Przez to padło mi łożysko e lewym tylnym kole. Kupiłem łozysko SKF i pojechałem do Auto-Mastera na wymianę. Po jakimś czasie koło zaczęło sie strasznie grzac, nie można było dotknąc felgi nie mówiąc o śróbach. Wróciłem do warsztatu z tym problemem i cóz oni twierdza ze to nie ich wina ale jak chce to moga mi jeszcze raz wymieni łożysko oczywiście za wszystko płace cos około 450 zł. cos tam pukneli stukneli i gra. Wymieniłem koła na zimówki i k.....wa znowu trze metal o metal i koło sie gotuje juz nie mam siły ani kasy, a wogóle pojecia co za czort siedzi w tym. Czy ktos jest w stanie mi pomóc, bo na warsztat moge liczyc jak nie będe sie upominał o swoje i oczywiscie znowu za wszystko zapłace. |
Browarny OmegaA2,0/OmegaB2,5TD Katowice/Mysłowice | 2006-11-24 17:00:44 Grzanie się koła to albo szczęki, albo bęben albo łozysko. Musisz stwierdzić przyczynę poprzez rozebranie i według mnie wziąć warsztat za kark żeby poprawił to co spieprzył na swój koszt. |
vredas LOB SYMPATYK Omega B Gdynia | 2006-11-24 17:22:25 Rozbierane już było wszystko oprócz łozyska a warsztat nie chce ze mną rozmawia poniewaz ja nie kupiłem tego łozyska u nich tylko w innym sklepie i pomimo faktury za łozysko tylko jak im zapłace moga sie za to zabrac |
Browarny OmegaA2,0/OmegaB2,5TD Katowice/Mysłowice | 2006-11-25 20:53:39 Prawda jest taka że łożysko pada przez nieprawidłowy montaż (albo poprzez zużycie po 200tys...) więc na pewno zawalił warsztat bo dociągał "na oko" zamiast dynamem i przeciągnął.
|