| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bialy (A) Miłośnik FSO ![]() wawa | 2005-05-20 17:48:09 Po pierwsze to akie rzeczy już daaaaawno były omawiane na naszym forum.
Po drugie to jest coś takiego jak wyszukiwarka postów. A po trzecie to Zmiana podświetlenia zegarów w polonezie I po czwarte Wymiana podświetlenia... Wątku nie zamykam tylko i wyłącznie ze względu że prosisz o adres sklepu. Pozdr. ----------------- --- Biały --- ten zły admin |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-05-20 18:22:06 hmmm proponuję sprawdzić w "kwadratowcu" na ul. Hallera, powinni mieć nakładki, ew. zabawa z diodami i ew. PMMA (plexi) do wzmocnienia (lub raczej przekierowania) oświetlenia
a co do tarcz - to ja wciąż czekam aż GAD wklei moją wersję na strone - bo moja kopia znikłą przy przymusowym formacie i nie mam jak sobie zrobić tarcz... a zbyt leniwy jestem na robienie od nowa... Snikers - ew. mozesz podeslac mi swoją wersję (mail w profilu), zawsze to mniej roboty |
Snikers PF125p;daewoo espero Gdańsk | 2005-05-20 21:10:29 Nomand-wielkie dzieki.Oczywiscie przesle wzory zegarow na poczte.Pylem dzisiaj w praktikerze o tam za dwie niebioeskie zarowki wolaja 12 zeta!!!Prawie osiwialem Bialy-nie pytam jak co zrobic-tak jak piasles,na forum juz o tym bylo.Ale z tego co wiem adresow sklepow nie ma .Wiem jak wszystko zrobic i sobie poradze PS.Tak nawiasem Bialy to bylo o wymianie zegarow w polonezie.W df-ie to troche inna bajka bo cyferki predkosciomierza sa nadrukowane na tej przezroczystej szybce i najpierw trzeba je zdrapac,a pozniej mozna sie bawic w przyklejanie bialych ![]() |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-05-20 22:27:27
What ??
ja zawsze myślałem że są na tarczy i podświetlane z zewnątrz...ale widocznie moje liczniki były jakieś inne
chyba że opisujesz swój patent - bo ja kiedyś myślałem nad takim ale problemem była wskazówka... |
Snikers PF125p;daewoo espero Gdańsk | 2005-05-20 23:16:08 Nomand,mam nadzieje ze mowimy o tych samych licznoikach czyli o termometrze.Nie wiem jak jest w tych nowszych-z modelu ME,ale w moim jest tak jak napisalem.Pozdro! |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-05-21 12:01:45 no tak przepraszam...
mea culpa niby czytałem wszystko uważnie, ale z racji że wczoraj skończył się mój związek z pewną osobą to chyba nie byłem wystarczająco skoncentrowany...
A co za tym idzie ja pisałem o okrągłych a ty o kresce śmierci... swoją drogą bedziesz musiał pokombinować z tym podświetleniem bo z tego co pamiętam to kreska jest widoczna tylko do pewnych prędkości
i jesio raz przepraszam za zamieszanie... |
CzarnyJarek Łomża | 2005-05-23 10:13:25 Zobaczcie tę stronkę:
tutaj jest opis jak podświetlić"czerwona wstęgę szos" w DF`ie na niebiesko diodami LED. 2 tygodnie temu u wujka to zrobiłem efekt całkiem, całkiem . Wujaszek się ucieszył . Oceńcie sami koszy są śmieszne dosłownie ok 2 - 3 PLN , trudne to też nie jest. polecam i pozdrawiam.
[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2005-05-23 10:40:38 ] |
pekape Poldek C'aro Gdańsk | 2006-11-30 08:58:38 W polonezie caro 95' do podświetlenia zegarów użyte są zarówki czy diody? i jakie to są? |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2006-11-30 09:03:34 żarówki bezcokołowe |
TOMEKxxxFSO Miłośnik FSO FSO POLONEZ Murowana Goślina | 2006-11-30 22:33:29 Dokładnie żarówki bezcokołowe 12v 1,2W |