Podswietlenie wskaznikow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!Pytanie do ludzi z Gdanska:wie ktos moze gdzie(w ktorym sklepie,na jakiej ulicy) w Gd mozna dostac niebieskie zarowki do poswietlenia wskaznikow ewentualnie silikonowe nakladki na zarowki?Zmieniam zegary na biale i w zwiazku z tym zmiana podswietleniaZ gory dzieki za wszelkie informacje!Pozdrawiam!PS.Jesli ktos bylby zainteresowany to moge przeslac na poczte biale zegary do df-a:typu termometr z mr-a, oraz obrotomierz.Zegary glowne sa minimalna przerobka tego co jest na stronie klubu:dodany znaczek FSO.Obrotek kiedys sciagniety z niewiadomej mi teraz strony,rowniez przerobiony.Wszystko na Corela.Chetnych zapraszam

Po pierwsze to akie rzeczy już daaaaawno były omawiane na naszym forum.
Po drugie to jest coś takiego jak wyszukiwarka postów.
A po trzecie to Zmiana podświetlenia zegarów w polonezie
I po czwarte Wymiana podświetlenia...
Wątku nie zamykam tylko i wyłącznie ze względu że prosisz o adres sklepu.
Pozdr.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

hmmm proponuję sprawdzić w "kwadratowcu" na ul. Hallera, powinni mieć nakładki, ew. zabawa z diodami i ew. PMMA (plexi) do wzmocnienia (lub raczej przekierowania) oświetlenia

a co do tarcz - to ja wciąż czekam aż GAD wklei moją wersję na strone - bo moja kopia znikłą przy przymusowym formacie i nie mam jak sobie zrobić tarcz... a zbyt leniwy jestem na robienie od nowa...

Snikers - ew. mozesz podeslac mi swoją wersję (mail w profilu), zawsze to mniej roboty

Ja w tym miejscu pragnę ostrzec wszystkich posiadaczy Poldi Plus, lub osoby montujace takie zegary jak w tych autach w swoich boilidach, a pragnacych zamontować białe tarcze. W dziale warto wiedziec bylo opisane, ale nie dokonca zwrócono uwagę. Sprawa sciągania wskazówek z wskaźników temperatury i paliwa jest niewykonalna z przyczyn montażu fabrycznego. Tutaj jeśli pojawią się głosy, że "mi sie udało" to tylko przypadek . Więc przy montażu radze naciąć tarcze w dolnej cześci i przełożyć przez wskazówkę . Cała operacja przebiega dużo szybciej i nie uszkadza mechanizmu wskaźników, efekt wizualny naprawde fajny.`

Cytat:
2005-05-20 19:29:58, iquest pisze:
Ja w tym miejscu pragnę ostrzec wszystkich posiadaczy Poldi Plus, lub osoby montujace takie zegary jak w tych autach w swoich boilidach, a pragnacych zamontować białe tarcze. W dziale warto wiedziec bylo opisane, ale nie dokonca zwrócono uwagę. Sprawa sciągania wskazówek z wskaźników temperatury i paliwa jest niewykonalna z przyczyn montażu fabrycznego. Tutaj jeśli pojawią się głosy, że "mi sie udało" to tylko przypadek . Więc przy montażu radze naciąć tarcze w dolnej cześci i przełożyć przez wskazówkę . Cała operacja przebiega dużo szybciej i nie uszkadza mechanizmu wskaźników, efekt wizualny naprawde fajny.`

potwierdzam.

Nomand-wielkie dzieki.Oczywiscie przesle wzory zegarow na poczte.Pylem dzisiaj w praktikerze o tam za dwie niebioeskie zarowki wolaja 12 zeta!!!Prawie osiwialemBialy-nie pytam jak co zrobic-tak jak piasles,na forum juz o tym bylo.Ale z tego co wiem adresow sklepow nie ma.Wiem jak wszystko zrobic i sobie poradzePS.Tak nawiasem Bialy to bylo o wymianie zegarow w polonezie.W df-ie to troche inna bajka bo cyferki predkosciomierza sa nadrukowane na tej przezroczystej szybce i najpierw trzeba je zdrapac,a pozniej mozna sie bawic w przyklejanie bialych

Cytat:
2005-05-20 21:10:29, Snikers pisze:
W df-ie to troche inna bajka bo cyferki predkosciomierza sa nadrukowane na tej przezroczystej szybce i najpierw trzeba je zdrapac,a pozniej mozna sie bawic w przyklejanie bialych

What ??

ja zawsze myślałem że są na tarczy i podświetlane z zewnątrz...ale widocznie moje liczniki były jakieś inne
chyba że opisujesz swój patent - bo ja kiedyś myślałem nad takim ale problemem była wskazówka...

Nomand,mam nadzieje ze mowimy o tych samych licznoikach czyli o termometrze.Nie wiem jak jest w tych nowszych-z modelu ME,ale w moim jest tak jak napisalem.Pozdro!

no tak przepraszam...

mea culpa

niby czytałem wszystko uważnie, ale z racji że wczoraj skończył się mój związek z pewną osobą to chyba nie byłem wystarczająco skoncentrowany...
A co za tym idzie ja pisałem o okrągłych a ty o kresce śmierci...
swoją drogą bedziesz musiał pokombinować z tym podświetleniem bo z tego co pamiętam to kreska jest widoczna tylko do pewnych prędkości

i jesio raz przepraszam za zamieszanie...

Zobaczcie tę stronkę:
tutaj jest opis jak podświetlić"czerwona wstęgę szos"
w DF`ie na niebiesko diodami LED. 2 tygodnie temu u wujka to zrobiłem efekt całkiem, całkiem . Wujaszek się ucieszył . Oceńcie sami koszy są śmieszne dosłownie ok 2 - 3 PLN , trudne to też nie jest. polecam i pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2005-05-23 10:40:38 ]

W polonezie caro 95' do podświetlenia zegarów użyte są zarówki czy diody? i jakie to są?

żarówki bezcokołowe

Dokładnie żarówki bezcokołowe 12v 1,2W