| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pschemoo HF MEMBER Hyundai Scoupe Lubin | 2006-11-23 13:01:48 Witam
Mam a raczej mój Scoupe ma dziwną przypadłość jeśli chodzi o przednią szybę. Mianowicie pękła mi już druga szyba w tym samym miejscu. Na 1/2 wysokości przednigo lewego słupka w stronę środka na dł. 5 cm. Z tego co stwierdził mechanik autko nie było bite, więc w czym problem??? I mam dylemat naprawiać pęknięcie czy kolejna szyba używana za 150PLN + montaż 100PLN. Proszę w wskazówki skąd się wzieły naprężenia w słupku i jak je wyeliminować. |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2006-11-23 14:23:31 Widze ze nie jestem sam... mi tez pekala szyba ciagle w tym samym miejscu - kupowalem zawsze Nordglass najtansza jaka byla, w koncu w serwisie Pan Misiek doradzil mi zebym kupil troche drozsza szybe Nordglass przyciemniana ktora jest grubsza i bardziej wytrzymala - tak zrobilem zaplacilem kolo 300zl napewno nie wiecej i narazie mam spokoj |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2006-11-23 17:13:21 Witaj
Byl juz podobny post Najprawdopodobniej masz wystajacy (podgiety) element karoseri tam gdzie peka szyba i jak ci ja wklejaja to w tym miejscu nie ma kleju miedzy szyba a karoseria tylko szyba opiera sie o karoserie i pod wplywem drgan peka. Co do naprawy pekniecia o dlugosci 5cm to nie wiem czy jest to mozliwe. Odpryski to mialem naprawiane nawiercaniem i klejeniem. Jak juz zdemontujesz szybe to sprawdz czy nie masz wybrzuszenia w karoseri tam gdzie szyba przylega. Raczej jest w miejscu tam gdzie ci pekla albo ci szybiarze kleju pozalowali ![]() |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2006-11-26 19:16:53 no nie wydaje mi sie ze nie byl bity
bo: po pierwsze nawet jakby powstalo wybrzuszenie na slupku to od czego?? ewentualnie przy wyciaganiu zdzieraniu uszcelki ze starej szyby ktos zachaczyl i nawet niewiedzac zostawił ewentualnie gorzej cos na pewno jest nie tak jak peka kolejna szyba a jak wyglada podsufitka od strony szyby , było cos robione u mnie np wyszla z zaczepów 1, czy 2, , ale to moze byc sprawa wilgoci i temperatury wysokiej a nawet szybszej jazdy , bo nie ma co ale dach nie jest jakis duzy wiec sztywnosc pewnie taka sobie przy szyberdachu |