Kto próbował zrbić samodzielnie dobre światła przecimgielne?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeśli ktoś juz tego próbował to proszę o jakies info, ile kosztują reflektory, jakie są najlepsze, bo rozumiem że zwykłe to kiszka i niewarto ich nawet montować.

Ogólnie ile to może kosztować, jesli chodzi o podłączenie to napewno nie jest to trudne bo wystarczy osobny przekaźnik i wolny otwór pod oryginalny włącznik fordowski.

Cytat:
2006-11-27 00:28:51, art13 pisze:
bo rozumiem że zwykłe to kiszka i niewarto ich nawet montować.

- Dlaczego tak uważasz?
- Ja w MKVII miałem fabryczne przeciwmgielne i były to lampy Hella robione dla Forda.
- Nie oczekej cudu, że we mgle dzięki reflektorom będzie super widoczność.
- Zobacz do katalogu
Hella na reflektory uniwersalne (nie dedykowane do konkretnego modelu). Chyba, że chcesz jakieś wyczynowe - wtedy Google i tuning.
pozdrawiam
Arturek
P.S. Montaż - (jak sam napisałeś) schemat jest prosty. Kupujesz wyłącznik i przekaźnik.

Arturek miałem na mysli zwykłe kupione w malym sklepiku z kołpakami, natomiast jesli chodzi o Hella to faktycznie dobra firma.

Napisałem ten wątek bo nigdy, w zadnym samochodzie niemialem jeszcze przeciwmgielnych no w duzym fiacie ale to były zwykle lampki z żołtymi żarówkami.

Napisz czy wogóle coś oświetlaja, bo ja teraz jak jade we mgle to jedyne co moge zrobic to podkręcić troche w góre światła mijania, nie wiem czy jest sens montować jeśli wiele nie pomagają.

Cytat:
2006-11-27 13:02:52, art13 pisze:
bo ja teraz jak jade we mgle to jedyne co moge zrobic to podkręcić troche w góre światła mijania, nie wiem czy jest sens montować jeśli wiele nie pomagają.

Chyba w dół. Przeciwmgielne mają swiecić nisko

cos lepiej widac ale bez rewelacji. Jak już montować to nie lepiej od razu ze zderzakiem

Cytat:
2006-11-27 18:30:11, kiepas96 pisze:
Chyba w dół. Przeciwmgielne mają swiecić nisko

Tak z tego co wiem to przeciwmgielne swieca przy ziemi, ale ja mowiłem o swoich mijania, kiedy jest mgła to podkrecam je troche w góre i wtedy ltroche lepiej widac i jednoczesnie nie oslepiam jadacych z naprzeciwka.

zajrzyj na wesem - klik ja takie mam essie fotki w profilu

gorne sa drogowe 2x100W
dolne przeciwmgielny 2x50W

drogowe sa podloczone pod instalke dlugich
a przeciwmgielne pod standartowa instalacje w essie

Cytat:
2006-11-27 18:34:21, arti31 pisze:
cos lepiej widac ale bez rewelacji. Jak już montować to nie lepiej od razu ze zderzakiem

Ze zderzakiem to wyjdzie za drogo, ale chyba kupie same Hella i zamontuje.

Szkoda ze nie ma takich żarówek do swiateł mijania które maja dodatkowo funkcje przeciwmgielnych

kiedys kombinowałem podobnie link do watku . Może coś a'la surec

Cytat:
2006-11-27 19:32:21, arti31 pisze:
kiedys kombinowałem podobnie link do watku . Może coś a'la surec

jesli chodzi o moje zdanie to tu raczej wyglada moze i ladnie ale co do oswietlania drogi to hmmm....

ja nie narzekam przeciwmgielne dobrze sie sprawuja nawet podczas dzisiejszej tej "maluskiej" mgielki nie narzekam
co do drogowych to niedawno sprawdzalem czy da sie na nich jeachac we mgle i o dziwo nawet bylo znosnie z tym ze musialem je opuscic na dol tak zeby oswietlaly droge tak jak swiatla mijania dalo sie szybciej jechac

w poprzednim poscie podalem link do stronki z lampami i takie mam zamontowane u siebie za 1 kpl placilem ok 50zl + zarowki 2xH3 55W i 2x H3 100W (cen nie pamietam )

pozdrawiam

Gigi dzieki za stronke

Dla nie wiedzących nic o swiatłach przeciwmgielnych podaje linka:

PRAWIE WSZYSTKO O PRZECIWMGIELNYCH

I jeszcze cuś z allegro:

przeciwmgielne 1

przeciwmgielne 2

Cytat:
2006-11-28 01:50:08, art13 pisze:
... I jeszcze cuś z allegro: przeciwmgielne 1 przeciwmgielne 2

za 70pln nie spodziewaj się dobrego świecenia. U mnie wpakowałem 100W w takie haluny i efekt mizerny. Dodam, że cena tych pierwszych i drugich z linków jest 3,5 raza prawie.

Jesli bym kupił to te Wesem są z homologacją i napewno lepszej jakosci niz jakies recznie robione z alegro.
Chociaż te z focusa tez niebyły zle.

Gigi napisz typ tych swoich lampek tych, które masz zamontowane