Problem z wyłczaniem instalacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam piszę tu pierwszy raz.Mam problem z instalacją sekwencyjną zavoli ALISEI 6cyl. w jeepie cherokee z automatem. Ogulnie chodzi wszystko ok. ale kiedy trzeba wyprzedzac i ostro się depnie zeby zredukowac to instalacja się wyłącza dopiero jak ppopuszczę gaz to się włącza. Jak wyprzeda się to trochę spokojniej to jest ok. Filtry wymieniałem i nic nie dało.

Witam.
Może jest to tak zaprogramowane. lub nie czyta dobrze obrotów silnika.

Cytat:
2006-12-04 15:09:47, Tubylec pisze:
Witam piszę tu pierwszy raz.Mam problem z instalacją sekwencyjną zavoli ALISEI 6cyl. w jeepie cherokee z automatem. Ogulnie chodzi wszystko ok. ale kiedy trzeba wyprzedzac i ostro się depnie zeby zredukowac to instalacja się wyłącza dopiero jak ppopuszczę gaz to się włącza. Jak wyprzeda się to trochę spokojniej to jest ok. Filtry wymieniałem i nic nie dało.

Zawsze tak było czy tylko teraz? Zaczynają się niskie temperatury, których reduktor Zavoli nie trawi i lubi zapluć listwę nierozprężonym gazem. Jeśli nie jest to kwestia regulacji to chyba reduktor nie wyrabia. Niestety ja musiałem wymienić red Zavoli na KME w sumie wpadłem z deszczu pod rynnę ale to już inna historia

Zawsze tak nie było bo ogólnie to z instalacją nie ma problemu auto dużo jeździ w terenie też i nawet jak jest zimno. A mazliwe żeby coś było przytkane w butli bo to tak wygląda jakby brakowało cisnienia przy ostrum depnięciu. Jeszcze sie przejade na komputer zeby sprawdzi ustawienia.