Jaki rozmiar głośników w Omedze A?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie chodzi o drzwi i tweestery. Wiem, że można samemu zmierzyć, ale moja tapicerka jest już tak rozklekotana, że szkoda ściągać. Wymieniłem ostatni głośniki z tyłu, bo te kartonowe już się sypały i dźwięk jest o niebo lepszy, ale teraz przód jest za słaby. No właśnie, ciekawe jaka moc mają tam oryginalne głośniki? Pozdro
Bebo

ja jeszcze doloze pytanko
czy ktos probowal zamontowac tylne glosniki w innym miejscu? np w boku bagaznika tam gdzie apteczka co o tym myslicie?

Disel, dla chcącego nic trudnego , ale trzebaby na pewno włożyć sporo pracy w usztywnienie i wyizolowanie fabrycznie kiepskich, malutkich "pudełek" rezonansowych, jakie są w boczkach bagażnika. Już łatwiej byłoby wymyślić sztywne mocowanie speakerów do nadwozia. Poza tym pozbywasz się miejsca na apteczkę... . A w klapie - mamy fajnego gotowca - bo cały czas rozmawiamy o kombi - prawda ?

Pzdr

Oryginalne głośniki do Omy A są takie same jak do B i Astry, mają 40 W i 16 cm średnicy, jeżeli chcesz montować inne to musisz mieć ramkę dystansową do opla (koszt ok. 5 PLN za szt.)

Cytat:
A w klapie - mamy fajnego gotowca

,0

tak ale chcialem wlozyc jakies wieksze owale ,troche sie z tym bede bawil

oczywiscie mowimy o caravanie

No panowie tył w karawance to wielki problem , przerabiałem to jakis czas temu , rozwiązaniem jest dopracowanie przodu a z tyłu malutki basik poprawiający obieg krwi w pleckach

Coś w tym jest np taki basik jak ma oryginalnie audi S3 (A3 moze tez) wlasnie tam gdzie apteczka -->ale ten basik kosztuje 200 euro

Disel a po co Tobie basik??? Masz Caravana więc możesz sobie pozwolić na BASS

Zgodze się z DanDan'em, z przodu nagraj sobie dobrą góre i środek (soprany i średnie) a bas niech przejmie pudło z tyłu,
dźwięk jest wtedy mistrzostwem

Proponuję żeby wzmacniacze, korektory, aregat prądotworczy zabudować elegancko na przyczepie i ciągać ją ze sobą. Zapewni to właściwą jakość dźwieku bez uszczerbku miejsca w kabinie do wożenia kobitek

właśnie przeczytałem, w prospekcie firmy pioneer, ze glosniki do Omegi B na przód mają 16,5 cm, więc nie wiem czy do A mają tyle samo czy nie?

Mój teść miał trzeszczące głośniki w Omie A, jak wymieniałem swoje to założyłem do jego bestii, pasowały bez problemu. Jeśli mają 16,5 to przepraszam że wprowadziłem w błąd kilka postów wcześniej, ale po prostu strzelałem.

*** Gomall ***

[ wiadomość edytowana przez: Gomall dnia 2003-05-21 08:10:40 ]