| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2007-05-15 16:35:30 jakas bzdura wez innego rzeczoznawce |
klr 126p 1231231io23y81238y | 2007-05-16 09:42:51 Chyba zmienię.. dowiedziałem się już o co biega, mianowicie podobno istnieją zakłady które posiadają "uprawnienia do tego typu przeróbek". Dowiedziałem się też, że samochód powinien być po wsadzeniu innego silnika zważony, potem sprawdzony rozkład mas, wszystko na częściach z homologacją (zdaje się, że blachy od Nitro nie mają homologacji , a dorabiane wężyki hamulcowe też pewnie nie mają ) - oczywiście pod kątem przeróbki układu hamulcowego.
W każdym razie w moim mieście na pewno nie załatwię tarczówek, bo już drugi rzeczoznawca coś mi wspomina o jakimś innym rzeczoznawcy, który to niby poszedł siedzieć za wydanie opinii na temat pasów bezpieczeństwa, a ktoś się tam potem zabił w wypadku jakimś. |
X-man X1/9 Katowice | 2007-05-16 20:15:34 Prawdopodobne rzeczoznawcy chodziło o to, że musisz znaleźć zakład który w regonie ma numer 5020A wg PKD. Wystawi fakturę za przeróbkę z pieczątką z tym numerem lub załączonym ksero regonu z tym numerem. W ten sposób przerabia się Vany z powrotem na osobówki. |