Złomero odrzutowiec haha

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem sie ze wszystkimi podzielic moimi wrażeniami A mianowicie zalałem dzisiaj swoja maszyne paliwkiem V-Power Racing Wlałem do pustego kotła całe 11l. za całe 5 dych pojezdziłem, testowałem, zrobiłem sprint do 100 km/h i jakie było moje rozczarowanie kiedy odczytałem wskazania stopera - 17,8 sek czyli poprawił sie o 0.3 sek... mozna przyjac ze to czas reakcji inny lub szybsza zmiana biegow Jaki jest wniosek ?
Te wszystkie wynalazki na ch... sie nadaja ! Czy to LPG ze stacji Auchan czy V-Power Racing za 4.59 za litr. Złom zawsze bedzie złomem niezaleznie od tego co sie wleje

[quote]
2006-11-26 20:03:12, michpanek pisze:
pojezdziłem, testowałem, zrobiłem sprint do 100 km/h i jakie było moje rozczarowanie kiedy odczytałem wskazania stopera - 17,8 sek czyli poprawił sie o 0.3 sek...

Ile ?????
Czy to wynik z pięcioma osobami na pokładzie i pełnym bagażnikiem glazury ?
G-Tech pokazywał 12,9 na jeszcze seryjnym silniku 1,5 16V u DeeJay'a z "troche" lepszą instalacją gazową - po obrabianiu nie był mierzony...

Cytat:
Jaki jest wniosek ? Te wszystkie wynalazki na ch... sie nadaja ! Czy to LPG ze stacji Auchan czy V-Power Racing za 4.59 za litr. Złom zawsze bedzie złomem niezaleznie od tego co sie wleje

Przejeździj ze przynajmniej ze trzy pełne baki na V-Power, i dopiero sprawdź osiągi.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2006-11-26 20:17:39 ]

Haha.. Poprostu silnik 1.5 po 436 tys km ma w sobie taki potencjał ze nikt nie moze mu podskoczyc heh pewnie zostało mu tam jakies 50 KM

Cytat:
2006-11-26 20:17:17, Adam4302 pisze:
Przejeździj ze przynajmniej ze trzy pełne baki na V-Power, i dopiero sprawdź osiągi. [ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2006-11-26 20:17:39 ]

Nie stac mnie na takie szaleństwa

Cytat:
Złom zawsze bedzie złomem niezaleznie od tego co sie wleje

a poniosło mnie to wykasowałem

[ wiadomość edytowana przez: dESPEROl dnia 2006-11-26 20:44:11 ]

lepiej dolać do PB jakiegoś ekstremalnie palnego rozpuszczalniku w tedy będziesz miał prawdziwą rakietę. Znałem takich co jeździli na takiej mieszance dużym fiatem tylko ogień szedł z rury i dym z opon

Ta.... przyspieszenie byłoby fajne ale to juz by było ostatnie przyspieszenie w historii tego samochodu Poza tym skad takie mikstury ?

Cytat:
zrobiłem sprint do 100 km/h i jakie było moje rozczarowanie kiedy odczytałem wskazania stopera - 17,8 sek czyli poprawił sie o 0.3 sek...

to to jest spacer nie sprint moj esperak po pelnym baku v-power racinga mial do setki 11,5 sek mierzone na techu.

Ale twoj esperak nie ma tyle kilometrow na karku co moj I zapewne nigdy nie bedzie miał

co do mikstury to niema problemu w każdym chemicznym sklepie można kupić taki rozpuszczalnik tylko teraz nie pamiętam ale jak ktoś będzie zainteresowany to mogę sprawdzić i proporcje też

Jak kupie już mojego wymarzonego Forda Mondeo a za esperaka bedą dawac 1 tys zł to zanim go w stawie utopie to poeksperymentuje.. Fajny efekt mogłby byc z rozpuszczalnikiem w baku

Cytat:
a poniosło mnie to wykasowałem

a jednak powiem
SAM SIĘ W STAWIE UTOP

Cytat:
Chciałem sie ze wszystkimi podzielic moimi wrażeniami

Chciałem Ci przypomnieć, że nazwą "złomero" można się posługiwać wyłącznie po uzyskaniu mojej zgody. OSTRZEŻENIE!

Cytat:
Chciałem sie ze wszystkimi podzielic moimi wrażeniami A mianowicie zalałem dzisiaj swoja maszyne paliwkiem V-Power Racing Wlałem do pustego kotła całe 11l. za całe 5 dych pojezdziłem, testowałem, zrobiłem sprint do 100 km/h i jakie było moje rozczarowanie kiedy odczytałem wskazania stopera - 17,8 sek czyli poprawił sie o 0.3 sek... mozna przyjac ze to czas reakcji inny lub szybsza zmiana biegow Jaki jest wniosek ? Te wszystkie wynalazki na ch... sie nadaja ! Czy to LPG ze stacji Auchan czy V-Power Racing za 4.59 za litr. Złom zawsze bedzie złomem niezaleznie od tego co sie wleje

Jaki jest wniosek?
Ano taki że kolega chyba zapomniał ręczny hamulec w swojej maszynie zwolnić
17,8--no bez jaj--może kredensem(F125p),ale nie esspero...

Cytat:
może kredensem(F125p),ale nie esspero...

o przepraszam ja kredensem wychaczałem 13-14 sek do 100-tki (czas mierzony w dwie osoby)

[ wiadomość edytowana przez: adid11 dnia 2006-12-01 11:50:34 ]

Cytat:
2006-11-26 21:03:08, michpanek pisze:
Ta.... przyspieszenie byłoby fajne ale to juz by było ostatnie przyspieszenie w historii tego samochodu

Na gałce biegów masz taką magiczną literkę R, to jest właśnie odpalenie do RAKIETY. Może wówczas osiągi C i się znacznie poprawią

kumpel ze studiów tak dłubną bandziora ( 125p):
kupił za paredziesiąt złociszy na szrocie sprężarkę od starego amerykanca V8- taka na pasek, sterczącą nad maskę.... i dał całe doładowanie w dolot i uwolniony wydech - silnik wytrzyamł około 2 minut, jak zorganizował nastepny silnik to połowe powietrza puścił bokiem, a mimo to efekt był taki , że palił lacze szerokości 315 z pierwszych dwu biegów , zostawiająć kilkudziesięcio metrowe ślady na drodze, a dźwięk było słychac w promieniu kilometra albo i dalej...

Cytat:
2006-12-02 01:01:17, sweeper23 pisze:
kumpel ze studiów tak dłubną bandziora ( 125p): kupił za paredziesiąt złociszy na szrocie sprężarkę od starego amerykanca V8- taka na pasek, sterczącą nad maskę.... i dał całe doładowanie w dolot i uwolniony wydech - silnik wytrzyamł około 2 minut, jak zorganizował nastepny silnik to połowe powietrza puścił bokiem, a mimo to efekt był taki , że palił lacze szerokości 315 z pierwszych dwu biegów , zostawiająć kilkudziesięcio metrowe ślady na drodze, a dźwięk było słychac w promieniu kilometra albo i dalej...

A jak napędził tą sprężarkę? I gdzie wsadził do 125p opony 315mm?

Cytat:
2006-12-02 01:36:56, MacTB pisze:
1.A jak napędził tą sprężarkę?
2. I gdzie wsadził do 125p opony 315mm?

odpowiedzi widzę tylko takie możliwe:

ad 1) ręcznie korbką
ad 2) do bagaznika