Uszkodzony przepływomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam was looboowicze!

Ostatnio mam sporo problemów z silnikiem (2,5 V6). Nie wkręca się w obroty jak powinien, na gazie pracuje tak sobie, natomiast na benzynie całkiem do bani. Pływające wolne obroty - zastanawiam się czy to nie regulator wolnych obrotów ? Podczas jazdy na benzynie brakuje mu mocy - wogule jest jakiś dziwny.
Dzwoniłem do ASO - przepływomierz kosztuje ok 1000zł, a to dla mnie ooooo i jeszcze troczę!
Może ktoś z Was ma do sprzedania dobry przepływomierz?
Aaaa i jeszcze zdecydowanie kupię włącznik świateł do Omegi B

Pozdrawiam!

Looknij tu - jest tam przepływomierz, ale chyba niestety nie do 2,5 (chyba że nie ma rozróżnienia na pojemności ale wątpie).

A tak na marginesie - jaką masz instalkę, ile dałeś, jak się na tym jeździ i czy nie ma problemów? Pytam, bo ciągle zwlekam z założeniem LPG do swojego caravana z tym samym silnikiem co u Ciebie.

podobne obiawy mialem przy uszkodzonej (zuzytej) sondzie lambda chociasz blad silnika sie nie pojawial. Mechanik po obiawach stwierdzil sonda lambda albo przeplywomiez potem podmienilem na chwile inny przeplywomież i nic sie nie zmienilo wniosek prosty pozycz tylko przeplywomiez

A nawet tak - odłącz przepływomierz. Lampka zapali się na stałe, ale bez ekstremalnych kręceń powinna jechać normalnie.
To wskaże czy kłopoty ustąpiły, czy nie - czyli czy to przepływomierz czy inne ustrojstwo.

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Tabaluga dobrze gada, też miałem podobny shit przy padniętej sondzie. Wymieniłem i auto zupełnie inne