OSWIETLENIE NAWIEWÓW

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM OSTATNIO ZAUWARZYŁEM ŻE ZACZEŁO MI GASNĄĆ OŚWIETLENIE NAWIEWÓW NA KONSOLI ŚRODKOWEJ.JEŚLI PUKNE W OKOLICACH PREDKOŚCI DMUCHAWY OŚWIETLENIE ZAŁANCZA SIĘ.CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ GAŚNIĘCIA OSW.SPRAWDZIŁEM BEZPIECZNIK I JEST OK. JEK SAMEMU TO NAPRAWIĆ BO WYDAJE MI SIĘ ZE NIEŁĄCZY GDZIEŚ JAKAŚ KOŃCUWKA LUB PRZEWÓD

koncowka...

i albo pisz z PL znakami albo bez...

Cytat:
2006-11-28 20:46:05, bartos79 pisze:
WITAM OSTATNIO ZAUWARZYŁEM ŻE ZACZEŁO MI GASNĄĆ OŚWIETLENIE NAWIEWÓW NA KONSOLI ŚRODKOWEJ.JEŚLI PUKNE W OKOLICACH PREDKOŚCI DMUCHAWY OŚWIETLENIE ZAŁANCZA SIĘ.CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ GAŚNIĘCIA OSW.SPRAWDZIŁEM BEZPIECZNIK I JEST OK. JEK SAMEMU TO NAPRAWIĆ BO WYDAJE MI SIĘ ZE NIEŁĄCZY GDZIEŚ JAKAŚ KOŃCUWKA LUB PRZEWÓD

panel podswietlaja dwie zarowki wsadzone w oprawke a prawka wsadzona w panel i przekrecana o 90st..prawdopodobnie jedna zarowka sie lekko odkrecila i wysuwa sie z otworu..wytarczy wsadzic prawidlowo i bedzie ok...a jak rozebrac panel to poszukaj w wyszukiwarce

A jest mozliwosc dokrecenia tych zarowek bez rozbierania panelu czy konieczni trzeba rozkrecac

Cytat:
2006-11-28 21:47:45, bartos79 pisze:
czy konieczni trzeba rozkrecac

Skośnoocy zapewne by swoje małe łapki tam wepchali. My ludzie cywilizowani odpinamy linkę nad nogami pasażera i mamy luz robotę.

...miałem to samo... co chwila mi przygasała jedna z żarówek od nawiewu... po pierdyknięciu w deskę rozdzielczą na jakiś czas się zapalała
...mój mechanik naprawił to w 5 min... w kilka sekund rozebrał konsolę nawiewu, wymienił żaróweczkę na nową i po kłopocie... zapłaciłem za to chyba 10pln?

Cytat:
2006-11-29 10:52:00, ŁUKASZ_GAJER pisze:
...mój mechanik naprawił to w 5 min... w kilka sekund rozebrał konsolę nawiewu, wymienił żaróweczkę na nową i po kłopocie... zapłaciłem za to chyba 10pln?

Nieróbstwo czy lenistwo Cię ku temu skłoniło? Swoją drogą - niezły rachunek za 5 min. pracy. Tyle to ja zapłaciłem za porządne przymocowanie osłony pod silnikiem i podkręcenie ręcznego który zupełnie zaginął.

Cytat:
Nieróbstwo czy lenistwo Cię ku temu skłoniło?

samemu nie chciałem rozbierać panela, bo znająć życie to napewno bym coś połamał... zresztą nie wiedziałem i nadal nie wiem jak to sie robi...

Cytat:
2006-11-29 19:07:50, ŁUKASZ_GAJER pisze:
zresztą nie wiedziałem i nadal nie wiem jak to sie robi...

Proponuję uciąć Ci co najmniej dwa zera z Elite 1000

Wyjęcie tego panelu po przeczytaniu w Poradach jak to się robi to dziecinnie prosta sprawa.W ciągu 15min panel byl juz na wieszchu,a przyczyną przygasania byla poluzowana żaróweczka.
A przy okazji może ktoś wie gdzie w okolicach sulejówka lub w-wy można dostać sylikonowe kapturki na żaróweczki bo chciałbym zmienić kolor podświetlania na czerwony idealnie by pasowało do podświetlania radia.

Cytat:
2006-12-02 08:10:39, bartos79 pisze:
. A przy okazji może ktoś wie gdzie w okolicach sulejówka lub w-wy można dostać sylikonowe kapturki na żaróweczki bo chciałbym zmienić kolor podświetlania na czerwony idealnie by pasowało do podświetlania radia.

w noarauto w centrum M1 w markach/zabkach

A w którym to dokładnie jest miejscu,czesto robię tam zakupy wiec jutro bym tam podjechał, i dzieki za namiary

Cytat:
2006-12-02 08:10:39, bartos79 pisze:
... chciałbym zmienić kolor podświetlania na czerwony idealnie by pasowało do podświetlania radia.

Lepiej zmień radio ..wiocha z tym czerwonym...jak we seacie całkiem..bleee

Cytat:
2006-12-02 16:50:07, bartos79 pisze:
A w którym to dokładnie jest miejscu,czesto robię tam zakupy wiec jutro bym tam podjechał, i dzieki za namiary

norauto to taki supermarket samochodowy..no trudno niezauwazyc..jadac od wawy skrecasz w lewo na swiatlach i na najblizszym malym rondzie skrecasz w prawo masz stacje benynowa za stacja jest norauto no naprawde trudno nie znalezc widzialem tam takie kapturki w roznych kolorach

Jak dobrze kojarze to chyba obok neste.Jutro albo pojutrze tam podskocze.Dzieki qbaj za namiar.