MotoNews.pl

Skad piaste i łożysko ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam

Od kilku dni szukam łożyska i namiar na piaste w dobrym stanie bo wydaje mi się ze zjarała się juz kompletnie, już cieżko radia sluchać tak napier.....

Wszystko zaczelo sie od wpadki w zaj !@^%$@$ dzióre w naszych podkrakowskich brzegach przy predk...90km/h myslelem ze kolo zgubilem, bylo ciemno, rowna droga, noc, wogole super az tu jeb !!!....2 dni pozniej ja załatali ale mi zaczelo napierdzielac w kole ;-(

Czy jesli byla by potrzeba wymiany piasty nie ma z was ktos jakiejs na zbyciu ?
Pytam asekuracyjnie bo z tego co sie orientuje piasty maja tylko w ....serwisie ;-(
Lozyska natomiast mozna kupic w kazdym sklepie..

pozdrowka

cześć,łożyska niewymienne-cała piasta bez abs nr.skf -vkba3731,cena około 600 , nipparts j4712043,cena około 350

Cytat:
2006-12-01 14:21:34, profesorr pisze:
cześć,łożyska niewymienne-cała piasta

Aleś Professor pocieszył Cromma ....

A te piasty to gdzie sprzeddają w jakich sklepach ?

Dobra jakie lozysko bo slyszalem ze nie wszystkie "pasują" ?
Kannaco ktos wkladał ?

Prosze o w miare szybkie odpowiedzui bo w poniedzialek chcialbym juz robić

pozdrowka

cześć,ja sprawdzałem w katalogu inter cars i foty

Cytat:
2006-12-02 08:01:32, Cromm pisze:
Kannaco ktos wkladał ?

Ja
Szkoda ze tak długo jeździłeś z tym.. nie musiałbyś zapewne zmieniać piasty..

pzdr

wlasnie kupiel kanaco a w srodku jest ....NSK. w JC 198zł kupilem ciut taniej..

Co zrobic nie mialem czasu normalnie w robocie zawierucha taka a do roboty to tylko autem moge dojachac ;-(
Od powniedzialku mam sie z kim zabrac wiec wymieniam.

Czy ktos z was w razie potrzeby nie ma dostepu do piasty bo dalej nie wiem czy jest ona cała

Wlasnie jestem po wymianie lozyska ktore przestalo byc ostatnio lozyskiem....
To co zobaczylem po demontazu przyprawilo mnie o zalamke...
Lozysko pekniete, i jego wieniec, jakby nie uszczelniacze to bym mial juz baaardzo nieciekawie w jednym miejscu piasta dostala strzala ale na tyle nie groznego ze nowe lozysko dalo sie dobrze wprasować i siedzi, wg. zapewnien mechanika bedzie dobrze.
Wszystko trwalo 1.5godziny ale sie oplacalo...

Jak dobrze jest miec kogos kto potrafi naprawic cos w sytuacji wydającej sie juz beznadziejną....

Kupiłem kiedyś piaste ,łożysko i tarcze hamulcową uzywke za 100 zł w firmie ambit ) Z lożyskiem to jest różnie , mechanik musi dobrze dopasować. Jak kupisz całość to już za wiele nie musi robić) I co ciekawe stare łozysko z piastą przetrzymało u mnie nowe łozysko ( Pozdro.