MotoNews.pl
11 Nierówno pracuje itd 126p (17252/0) - PT

Nierówno pracuje itd 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Mam problem. otóż mój silnik po zagrzaniu nierówno pracuje, grzeje się jak cholera i dotego kopci czarnymi spalinami
Co to może być? przypuszczam ze to gaznik, zapłon lub zawory. Powiedzcie coś na ten temat. i jeszcze prośba!. prosze o jaknajbardziej szczegółowy opis ustawiania zapłonu. tylko opiszcie to tak zebym to zrozumiał i podajcie dużo szczegółów. Z góry thx

Witam!
najpierw ustaw zawory dla wydechowego 0,25 dla ssacego 0,20 (to sa nastawy ksiazkowe) , przerwe na przerywaczu ok. 0,5mm , wyczysc swiece i ustaw zaplon. ja do ustawiania zaplonu uzywam zarowki , jeden kabelek do tej srubki z aparatu zaplonowego , drugi do masy , wlaczasz stacyjke i krecisz kolem znacznik na kole musi sie pokrywac z ktoras kreska w momencie zaswiecenia zarowki, pierwsza od gory to wg. ksiazki 10 st , jesli tak nie jest to krecisz aparatem zaplonowym az ustawisz
aha te wartosci ktore podalem to sa dla serii , wszystko wg ksiazki , dla porobionego silnika moze byc troche inaczej
pozdrawiam i milej pracy!

Dokładnie tak!! Należy jednak pamietać, że podczas kręcenia kołem pasowym zgodnie z ruchem wskazówek zegara kontrolka powinna sie zapalać!! Jeśli jest tak, że gaśnie to musisz lekko przekręcić sam wałkiem aparatu po wyjęciu go z bloku. Ale ogólnie jest tak jak napisał seba 126. Powodzenia. Cze!!