:) przekonałem ojca :) i matkę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
i dzis jadę po Espero dla ojczulka
Matula trochę marudziła, że za duży ale jak się przejchała to zrezygnowała z Matiza.

[ wiadomość edytowana przez: dESPEROl dnia 2006-12-05 10:05:57 ]

Bez urazy ale Matiz i Tico to pojazdy ktore sa odpowiednikami leciwego 126p. Widzial ktos Tico albo Matiza po czolowym ?? masakra masakra i raz jeszcze masakra ....

Cytat:
2006-12-05 10:23:22, Cruxx pisze:
Bez urazy ale Matiz i Tico to pojazdy ktore sa odpowiednikami leciwego 126p. Widzial ktos Tico albo Matiza po czolowym ?? masakra masakra i raz jeszcze masakra ....

Widziałem duuuże volvo po czołówce z tirem - "masakra masakra i raz jeszcze masakra"...

Ciekawe podejscie ... Mialem na mysli raczej to ze w autkach jak tico strefa zgniotu konczy sie na tylnym zderzaku .... nie to zebym wychwalal bezpieczenstwo w Espero ale jednak zawsze to troche wiecej złomu z przodu wrazie czego ....

Cytat:
2006-12-05 11:33:35, Cruxx pisze:
Ciekawe podejscie ... Mialem na mysli raczej to ze w autkach jak tico strefa zgniotu konczy sie na tylnym zderzaku .... nie to zebym wychwalal bezpieczenstwo w Espero ale jednak zawsze to troche wiecej złomu z przodu wrazie czego ....

To zalezy, do czego auto potrzebne - ja na dojazdy do pracy chętnie zamieniłbym ave na tico (z AC... ), ale szkoda kasy na dwa auta.

Matiz = f126p? a masz w swoim dwie poduszki, klimatyzację? w Matizie jest a Matiz zostaje w rodzinie(brat) a odchodzi GOLF II.

Cytat:
2006-12-05 11:33:35, Cruxx pisze:

eeeee, to nie tak. W tego typu samochodach kontrolowana strefa zgniotu kończy sie na silniku...nieważne z której strony samochód jest bity

Cytat:
2006-12-05 12:18:37, dESPEROl pisze:
Matiz = f126p? a masz w swoim dwie poduszki, klimatyzację? w Matizie jest a Matiz zostaje w rodzinie(brat) a odchodzi GOLF II.

chodziło raczej o to, że obecnie mati jest tym, czym maluch był 20 lat temu i to wg mnie trafne porównanie

Cytat:
2006-12-05 10:23:22, Cruxx pisze:

Ja udeżyłem centralnie w słup Matizem przy ok 30km/h i potem tym samym autem pojechałem 25km do domu co prawda bez chłodnicy i z zezem ale dal radę. O ile pamiętam to w testach zderzeniowych przegral tylko z Yarisem a jego wynik był porównywalny do Saxo, w tym samym teście fiat sajcienko złamał się w połowie wiec matiz nie jest taki tragiczny. Każde auto tych gabarytów przy czołowym bedzie zmasakrowane i tak jak pisał Pyrek wieksze takze będzie nieciekawie wyglądać.

Cytat:
chodziło raczej o to, że obecnie mati jest tym, czym maluch był 20 lat temu i to wg mnie trafne porównanie

nono a espero to duży fiat . leganza to polonez

chyba się troszkę mylisz , malucha możnaby porównać może do cinqucento 700

Matiz to super autko na miasto, wykorzystujące zaawansowane rozwiązania(poduszki, abs, wspomaganie). Maluch w swojej karierze raczej nie korzystał z nowoczesnych rozwiązań na miarę swoich czasów.
Zresztą jak można porównywać samochody z prlu do obecnych warunków, nikt raczej nie odważyłby się całą rodziną wybrać do Chorwacji cienkim - bo nie do tego są stworzone małe auta.

[ wiadomość edytowana przez: dESPEROl dnia 2006-12-06 16:46:29 ]

Jechałem kilka razy matizem i powiem tak wszystko niby ok ale jak zaczely sie koleiny to mialem wrazenie ze sie zaraz wywali.
Dla mnie to porażka. Juz seicento sie o wiele lepiej smigało...

jezdzilem matizem, tico, maluchem, sejko i jak bym mial do wydania 7 tysi na malolitrazowke to kupilbym malucha z silniczkiem z cc a reszte bym porzebalowal, przynajmniej maialbym tylny naped, 10s. do paczki, okazje ogladania zdziwonych min innych kierowcow. a co do bezpieczenstwa to we wszystkich furach jest tak samo dupne.