Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BareK126 lancia Lybra Stalowa Wola | 2006-08-22 13:39:12 Witam wszystkich serdecznie!
Mam taki mały problem kupiłem Bmw 3 e36 rok 93 i przyszła pora na wymiane klocków i tarczy hamulcowych z przodu, co sie okazało tarcze mam wentylowane a zaciski do zwykłych tarcz! Nigdzie nie moge dostac zacisków na wentylowane tarcze! Od jakiego modelu bmw będą pasować jeszcze zaciski ?? i gdzie takie używane moge dostać?? Z góry dziekuje za pomoc!! |
zwirowaty gliwice | 2006-08-23 08:02:00
W katowicach jest sklep m-centrum rowniez z wysylka, maja takie zaciski uzywane w dobrych pieniazkach |
![]() k1cyprys 125p 1972 Kraków | 2006-08-23 10:07:41 hm, nie do konca rozumiem... kupowalem i zmienialem ostatnio klocki i to dobrej firmy, na pudelku bylo wymienione wszystko od 316 do 328... mechanik tez grzebie tylko w bmw i mi nic nie powiedzial ze mam zle czy cos... to do wentylowanych sa niby inne klocki ??? |
zwirowaty gliwice | 2006-08-23 10:11:49 klocki sa takie same, inne sa natomiast zaciski (szersze). szczerze mowiac to zeby zalozyc na wentylowane tarcze zwykle zaciski to klocki musialy by byc calkiem zjechane, a i tak nie wiadomo czy by udalo sie wcisnac na tarcze |
![]() piotrfire BMW Member BMW 525 TDS i MAzda ... prawie Wrocław | 2006-08-23 10:12:28
No właśnie też nie rozumiem ![]() |
![]() vicia BMW Friend BMW E36 / 316i / M40 Jelenia Góra (Lubawka) | 2006-08-23 14:21:29 Nie mogę sobie wyobrazić jak tarcze wentylowane o grubości 22mm weszły w zacisk dostosowany do tarcz 12mm. Nawet po ich dużym zużyciu graniczy to z cudem.
Możesz poprostu kupić tarcze niewentylowane i po kłopocie, a jeśli chcesz mieć już wentylowane to zaciski masz do wymiany (ok. 50zł/szt). Klocki są takie same do wszsytkich modeli. |
![]() k1cyprys 125p 1972 Kraków | 2006-08-23 19:31:44 no wlasnie, klocki sa te same. ja tam bym walil normalne tarcze, kup jakies brembo czy cos innego i bedziesz mial problem z glowy jesli te tloczki masz dobre... |
![]() zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2006-08-23 20:25:46
dokladnie zwykle tarcze sa lepsze od wentylowanych pod 1 wzgledem a mianowicie nie krzywia sie tak jak wentylowane. |
zwirowaty gliwice | 2006-08-23 21:00:48 jak juz ktos kupil wentylowane, to chyba lepiej dokupic te zaciski, niz kolejny komplet tarcz |
![]() vicia BMW Friend BMW E36 / 316i / M40 Jelenia Góra (Lubawka) | 2006-08-24 14:29:37
Tutaj to mnie ździwiłeś. Ja zawsze myślałem, że wentylowane są mniej podatne na krzywienie. Dlatego przy następnej zmianie planowałem właśnie wentylowane włożyć do siebie. A tu taka niespodzianka ![]() |
![]() Buczer (S) BMW Master (Moderator) BMW E-34 520i Gliwice | 2006-08-24 16:34:05 No właśnie jest na odwrót tarcze wentylowane są mniej podatne na krzywienie. Ich konstrukcja jest bardziej stabilna.
Do tego dochodzi jeszcze rodzaj stali z jakiej zostały wykonane tarcze. Nawet zwykłe tarcze niewentylowane wykonane z dobrej stali przy normalnym użytkowaniu hamulców (nie wyczynowym ![]() Natomiast z reguły im tańsze tym gorsze. Dlatego polecam wszystkie firmowe. Bo jakoś znacząco nie odbiegają od siebie jakością - gorzej natomiast z jakimiś nieznanymi firmami. Niby też powinno być okej, ale nie radze ryzykować i oszczędzać na bezpieczeństwie. |
![]() Dryllo BMW Member Bmw Ełk | 2006-09-02 10:09:15 Ja ostanio wymieniałem tarcze- wentylowane-
(E36 320 94') i sie okazalo że kupilem szajs ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmat Radomsko | 2006-09-03 12:09:52 Ja mam nowe BREMBO przód i tył..Polecam! Tylko klocki jakieś "JURID" kupiłem i są kiepskie,piszczą i wydaje mi sie że auto na klockach brembo by lepiej hamowało. |
![]() zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2006-11-23 21:13:37 Ja powiem tylko tyle zalozylem wentylowane nacinane tarcze firmy ATE bo oryginaly zaczely mi bic, i juz mam je do wywalenia,nie chce jezdzic na kolejnych wynalazkach ATE, oryginalny byly AATE i zaczely bic i te nacinane rowniez, wiem ze BREMBO wiercone wytrzymaja bo kolega zalozyl i chwali, ale dal 500-600 zł za komplet, ja chce zalozyc zwykle tarcze niewentylowane bo mam juz dosc przetaczania wymieniania na nowe, kolega ma 318i i ma zwykle tarcze, jezdzi po kaluzach, hamuje jak glupi i NIC !! zero krzywizny nic nie bije, mam pytanie tez takowe:
Czy normlane tarcze niewentlowane podejda pod zaciski od wentylowanych ?? czy musze zmieniac zaciski ????ktos sie orientuje w tym ?? [ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2006-11-23 21:14:46 ] |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2006-11-23 21:18:53
Prawdopodobnie masz krzywe piasty a w takim przypadku na co nie wymienisz itak sie pokrzywi... |
![]() zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2006-11-23 21:33:25
Prawdopodobnie... zalozylem nowe tarcze i nie bilo, pojezdzilem 1000 km i zaczelo bic, to nie piasta, tarcze, chce zalozyc normalne ale nie wiem czy podejda, znaczy podejda, ale czy nie bedzie jakis komplikacji w tym sek, bo wiem ze w odwrotna strone to raczej musialby byc 2 mm klocki . |
![]() miciak BMW Friend BMW E36 Katowice | 2006-11-24 19:54:25 siemka wszystki zainteresowanym.
przeczytalem wszystko od a do z. i tak: mam e36 z 92 rok z litymi czarczami, pojezdzilem od kupna 2 tys i tarcze obie krzywe-jedna bicie 00,7 druga 0,10 ![]() problem sie za facetem od ktorego bete kupilem ciagnol juz w niemczech bowiem wymienil wczesniej tez jeden komplet. i tez je pokrzywil ja podszedlem do sprawy nastepujaco: wymienilem zaciski z 2,5l i kupilem brembasy do kompletu z 2,5l(wentyle) pojezdzilem z 1,5tys i tarcza lewa zaczela lekko juz bic i co sie okazalo: obie PIASTY byly juz wczesniej krzywe ![]() wymieniajac w jakimkolwiek samochodzie tarcze na nowe i nie ma znaczenia czy lite czy nie, najwazniejsze jest czy piasta jest prosta np. ford podaje z dokladnosica 0,003 mm a bmw 0,001 glowna przyczyna krzywienia sie tarcz nie jest jazda przez kaluze, wysoka temp etc. tylko KOROZJA, ktora wdziera sie pomiedzy tylna czesc tarczy a plaszczyzne piasty. Na skutek czego zaczyna wyciskac produkt korozji a przy hamowaniu zacisk krzywi tarcze ktora mam odchyl od normy w setkach mm a to wystarcza jak widac z praktyki. warunek usuniecia problemu jest taki: musicie miec idealnie czysta od korozji piaste zakladajac nowe tarcze i OBOWiAZKOWO mierzyc piaste czy nie ma odchylu na wskazniku ale na NOWEj tarczy jezeli jest wiecej niz przewiduje producent mozecie miec pewnosc ze tarcze predzej czy pozniej pokrzywi ![]() u mnie od tamtego roku a zrobilem 20tys. a nie powiem zebym jezdzil wolno hamowal delikatnie ![]() cisza i spokuj Asekuracyjnie 3 mc temu zdemontowalem tarcze wyczyscilem poczatki rdzy i spokoj. TRZEBA SPRAWY Po PrOst U pilnowac ![]() powodzenia. mam nadzieje ze troche pomoglem |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2006-11-24 21:36:34 ehhh |
![]() zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2006-11-24 21:40:07
No dobra jak dokladnie zmierzyc piaste, czym?? do mechanikow nei daje bo sam staram sie nim byc i uczyc na bledach, 2 sprawa jest taka ze no przykladowo mam krzywia piaste i co wtedy, musze ja cala wymienic czy poszczegolen elementy lozysko itd, ? |