MotoNews.pl

Regeneracja Pompy Paliwowej - Lublin

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam Essiego 89r. 1.6 16v. + LPG
Od jakiegoś czasu mam problem z pompą paliwową. Nie chce ona się włączać, działa tylko czasami. Zazwyczaj jeżdżę na LPG lecz jak są niskie temperatóry to na LPG nie ma szans na odpalenie a na benzynie nie chce bo pompa szwankuje.

Koledzy może z was któś wie gdzie w Lublinie regenerują pompy paliwowe w miarę za rozsądną cenę.
Może nie warto takiej pompy regenerować tylko lepiej zakupić jakąś nową?

popytaj na forum w ogloszeniach napewno znajdziesz cala sprawna pompe, moim zdaniem to bedzie najlepsze wyjscie.

ps. a sprawdzales czy napiecie dochodzi do pompy? skoro czasem dziala czasem nie to moze wina elektryki ?

To nie jest wina elektryki tylko pompy gdyż napięcie dochodzi do pompy. Przy odpalaniu tak jak już wcześniej napisałem tylko raz na jakiś czas pompa się włącza i daje paliwo.

Zapieczone masz szczotki w pompie i czasami nie odbijają. Da sie je wydlubac. Wydlub te mosiezne nity przy wsuwkach na kable . Samej pompy nie trzeba rozbierac. Oskrob szczotki i wcisnij nity z powrotem. Mogą cięzko wychodzic . Przerabialem to w 1,8 16V

Kup sam wkład pompy,jeśli już szwankuje to nawet po takiej regeneracji długo nie pociągnie,nie jeździj z mniejszą ilością paliwa aniżeli 1/3 baku,pompa nie może działać na sucho

Pomp w Lublinie nikt nie robi na giełdzie w Elizówce jest koleś stoi busem i sprzedaje tylko pompy paliwowe i daje gwarancje na to, co sprzedaje

Dzięki za rady koledzy.

Sam wolę nie brać się za naprawę bo nie mam miejsca w którym mógłbym to zrobić no i jak coś rozkręcę to niezawsze udaje mi się to złożyć później do kupy.

Może wiecie gdzie najlepiej w Lublinie się wybrać z taką naprawą ewentualnie żeby wymienili ją na inną sprawną. Oczywiście chodzi mi o fachową obsługę i w miarę żeby dużo nie kosztowało.

Pozdrawiam wszystkich fanów Essiego.

jest w lublinie gosc, ktory robi pompy.

podowozilem raz kolege. gosc robi to dobrze i przy okazji tlumaczy ze:
- w baku powinna byc benzyna bez wzgledu ile na niej jedzie car, nie mniej niz 1/4 baku(o to chodzi zeby pompa byla zanurzona), bo inaczej sie spali.
- benzyna sie starzeje. gosc ma probki i pokazuje ile jest syfu w np. miesiecznej benzynie i co zatyka smoka
- i jeszcze jakies pierdoly, ktore przedluzaja i skracaja zycie pompy.

czasem daje z innego samochodu (jak mojemu koledze , ale twierdzi ze pasuje). po zamontowaniu bylo ok. czyli pasowalo choc byla delikatnie wyzsza.

Adres co najważniejsze - nie zaszkodzi podjechac.
ul. chyba Szancowa, nie pamietam dokladnie.
ale wiem ze jadac od miasta do Abramowic ul. kunickiego bedize po lewej zaraz niedaleko glodnego krolika. po wjezdzie w taka dziurawa uliczke bedzie 'zaklad' zaraz po lewej stronie.

pozdro bardzo

ps. jakby kto tam pojechal to moze napisze adres dokladniejszy - na pewno sie to jeszcze komus przyda.

Tutaj gdzie Techmax (chamownia)?

przykro mi, ale nie wiem co tam jeszcze jest. droga nie jest asfaltowa tylko jakies niewiadomo co. dziury i doliny.

Może ktoś ma jakiś inny namiar na dobrego i taniego fahowca.
Jeszcze nie wymieniłem pompy ale już ledwo działa.

a ten co ja podalem juz nie istnieje?

Istnieje chyba. Jeszcze nie miałem czasu się wybrać żeby naprawić.
Tylko chciałem ewentualnie jakiś inny adres jakby tam nie wyszło.

Witam ponownie na forum.
Już usterka w moim Essim została usunięta.
Zgodnie z sugestiami udałem się do firmy Techmax przy ulicy Szańcowej 4 w Lublinie w celu usunięcia usterki z pompą.
Samochód spędził 3 dni poza domem w celu poprawnego zdiagnozowania ale jak się okazało to nie była pompa paliwowa tylko jakiś elektrowłącznik pompy paliwowej.
Pozatym kilka innych drobnych usterek zostało usuniętych.

Dzięki za wszystkie rady.