Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() djharus HF MEMBER HYUNDAI Pony/Opel CO ... Jastrzębie zdrój | 2006-12-05 23:10:43 Witajcie.Mam pewna sprawe.Od jakiegos czasu zmagalem sie z problemi zwiazanimi z hamulcami.Usterke udalo nie sie czesciowo wyeliminowac ale cylinderek czesciowo nadal nie odbila i kolo doscyc sie grzeje ( robilem chyba wszystko co mozna bylo zrobic abo to naprawic).Przed wystapieniem usterki kupilem nowe klocki.Zamienniki za ktore zaplacilem 70zl.Wszystko dobrze tylko dwa klocki nie chcialy wejsc na swoje miejsce.Niby wszystko super dokladnie do tego modelu auta ale nic z tego za Boga nie chca wejsc, pare milimetrow za wysokie.Tak wiec pilnikiem upilowalem nadmiar i teraz wchodza w miare swobodnie.Boje sie czy nie zbyt swobodnie!!Jezdzilem jakis czas i po rozebraniu tego zobaczylem ze nie bierze mi rowno klocka.Czy przyczyna tego moze byc wlasnie zbyt duzy luz klockow?A na dodatek jeden klocek w srodkowej czesci jest jakos dziwnie ukruszony poprostu jak podrapie paznokciem to w tym miejscy wydrapie dziure.zastanawiam sie czy nie kupic poprostu nowych klockow.Co sadzicie o klockach sprzedawanych na allego po bardzo niskiej cenie?
http://allegro.pl/item144470248_klocki_przod_hyundai_accent_pony_excel_lantra_kpl.html Czy jest sens je kupowac? Dzieki z gory za pomoc. |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2006-12-05 23:20:56 witam już kiedyś nawet nie dawno był poruszony temat klocków z allegro a co do twojego tematu to z zamiennikami czsem tak bywa że trzeba podpiłować rancik i jest wszystko git a jeśli chodi o nierówne zdzieranie się klocka to napewno nie jest to przyczyną podpiłowanych rantów no pod warunkiem że są one równo spiłowane przyczynaą mogą być nierówne tarcze ciężko jest powiedzieć nie widząc tematu a co do wykruszenia na klocku to zależy gdzie ono jest w jakiej części klocka keśli na brzegu to mogło stać się tak poprzez kamyk albo poprostu liche klocki ,przy chamowaniu nie trzęsie ci kierownicą ? pozdrawiam |
![]() djharus HF MEMBER HYUNDAI Pony/Opel CO ... Jastrzębie zdrój | 2006-12-05 23:26:23 Nie nie trzescie kierownica.A klocek jest wykruszony wlasnie na srodeczku tak ze nie ma mowy zeby jakis kamyk to zrobil.Zastanawialem sie zeby przetoczyc swoje tarcze ale boje sie ze i tak nie bedzie za dobrze,mimo ze mam dostep do bardzo precyzyjnych numerycznych obrabiarek to wiem ze efekt nigdy nie bedzie idealny.Nie raz spotkalem sie z tym ze po przetoczeniu -przy hamowaniu z okolo 90Khm kierownica latala jak wsciekla.Boja sie ze te klocki sa poprostu jakies badziewne, jednym slowem wykonane z jakiegos "gównolitu" |