| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-10-12 07:52:44 po 1 to problem jaki masz powinienes okreslic w temacie,
po 2 temat powinien byc w watku motoryzacja, tuning, porady a nie na stronie glownej... po 3 to nie wiemy nawet czy masz gaz wiec praktycznie nie da sie Ci zbyt duzo poradzic. ja bym zerknal do krokowca i spytal kiedy byly tam wymieniane kable wys napiecia i swiece... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-10-12 09:54:47
Po 1 .... to Kolego Cwikus... troszkę tolerancji !-może warto było spojrzeć że Kolega adaw1976 jest na forum pierwszy raz? ...Też byłeś od razu "mądry"?? po 2 , jak napisał..Niedawno kupił auto więc pewnie kompletnie się na nim nie zna ..to takie zrozumiałe, prawda ?? po 3 ...pewnie liczył przynajmniej na ogólne wskazówki a nie na zjebę od znerwicowanego Klubowicza-Moralizatora
Dużooo Fajniej by było i znacznie bardziej sympatycznie, gdybyś najpierw napisał o o potrzebie sprawdzenia silnika krokowego , kabli i świec a potem podpowiedział koledze o zasadach na forum... Miłego Dnia Panowie ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-10-12 13:19:36
Jeżeli samochód jest zagazowany i ma takie objawy to świadczy o konieczności przynajmniej regulacji instalacji gazowej i wymiany filtra gazu (jeżeli to nie pomoże to trzeba zorientować się w jakim stanie jest reduktor) . Jeżeli to nie pomoże,pogdybamy dalej
Kolego Cwikus-nie denerwuj się tak,bo ci łańcuch spadnie |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-10-12 14:38:30 a czy ja sie denerwuje, po prostu jak jestem na forum jakims pierwszy raz to najpierw zawsze staram sie poczytac podstawy i dowiedziec gdzie mam zadac pytanie ktore chce zadac, a nie traktuje danego miejsca jako smietnisko na ktorym ktos na pewno mi poradzi jak sypne ogolnikiem w trzech zdaniach
od denerwowania sie to ja mam inne rzeczy niz internet
ps. jak zwykle Bogus bardziej przejal sie rola kolegi ktory zalozyl temat, niz sam czlowiek na ktorego ponoc "naskoczylem" nic nowego...
pozdr. ----- [ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2006-10-12 14:39:21 ] |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2006-10-12 15:10:06 Bogdan ma racje wiec nie bardzo jest o czym dyskutowac...
Proponuje sprawdzic kable WN u mnie taki wlasnie byl objaw. Pozdrawiam |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-10-12 16:25:40 Kolega adawjakiśtamnumer nie dość, że zadał pytanie o chorej godzinie, to minęło już 12h jego milczenia... więc i my zamilknijmy ![]() |
adaw1976 wrocław | 2006-10-12 23:32:19 gaz mam od tygodnia ale objawy są takie same na benzynie |
adaw1976 wrocław | 2006-10-13 00:09:06 jak sprawdzić we własnym zakresie błąd który mi się wyświetla |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-10-13 00:35:05
a tu już podepnę się pod Kolegę Cwikusa i "przywołam Cię do porządku".....ciut ...postudiuj trochę forum, trochę działów gdzie są opisy błędów także..a przede wszsytkim zapoznaj się z funkcją o nazwie WYSZUKIWARKA... Bardzo bardzo Ci to pomoże ... |
adaw1976 wrocław | 2006-10-13 01:36:09 dziękuje kolego, zapoznałem się z wyszukiwarką.Dużo można się dowiedzieć z archiwum.Jutro biore sie za czytanie kodów usterek w moim autku.dziękuję za cierpliwość domnie i wyrozumienie. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-10-13 13:25:38
A ja się znów przyczepię w takim razie - już w innym watku o tym trochę dyskutowałem, ale jakoś minęlo bez większego echa, a to już kolejna tego typu uwaga. Więc pytam po raz kolejny,- jeśli mamy taki a nie inny podział forum na wątki i pytania dotyczące występujących problemów, czy usterek mają być w "motoryzacja, tuning, porady" to do czego na Swarożyca jest ogólny? Tu poprzednia dyskusja na ten temat: motonews.pl/forum/?op=fvt&t=159979&c=0&f=17 [ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2006-10-13 13:36:01 ] |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2006-10-13 16:25:29 Walus POPIERAM!!!!
![]() |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-10-13 19:00:36
do ogłoszeń moderatorów, waznych informacji co do klubu i wszystkiego innego w stylu wątki jak pisać, jak linkować, itp. - tzw. pierwsza ręka. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-10-15 12:59:20
Co do ogłoszeń i tym podobnych mogę się zgodzić - z tym, że będzie tego w takim razie maks ze dwie strony. Zresztą akurat te wątki sa z reguły podwieszane i kłopotu z odnalezieniem raczej nie ma. Ważne (i nieważne) informacje co do klubu to chyba wątek "sprawy klubowe" nes pa? |
adaw1976 wrocław | 2006-10-16 06:56:21 W sobote sprawdzałem błędy i tylko 12, czyli ok. a samochód dalej przerywa,bede sie męczył dalej. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-10-16 07:08:03 Na początek wyczyść przepustnicę i silniczek krokowy (podobno czyszczenie czujnika temperatury powietrza w kolektorze daje efekty-to do falowania obrotów.
Natomiast odnośnie szarpania,to tak jako pisali wcześniej koledzy-coś jest nie tak z układem zapłonowym.Jeżeli masz tydzień,to pokuś się dodatkowo o wymianę cewki w aparacie.I takie pytanko na koniec:czy w komplecie przewodów WN masz 4 czy 5 kabli?Często w komplecie są tylko 4 przewody do świec,a przewód do cewki jest traktowany po macoszemu.On też miewa przebicia .Napisz czy poradziłeś sobie z problemem. |