Aparat zap這nowy w espero 1.5... Potrzebny m這tek do rozruch

« Poprzedni | Nast瘼ny »
Witam
Mam nietypowy problem z aparatem zap. w espero 1.5 z 95r. Dok豉dnie chodzi o to 瞠 czasami auto pali bardzo 豉dnie (wystarczy dotkn望 kluczyk), czasami trzeba troche pokr璚i aby zaskoczy. A czaaasaaami, co teraz zda瘸 sie coraz cz瘰ciej nie chce zapali wog鏊e i nie ma zasady na to kiedy, o kt鏎ej lub czy zimny albo ciep造.
I teraz najciekawsze:
Ca趾iem niedawno gdy espero zacze這 robic sceny chcia貫m odszuka i usun望 przyczyne jego problem闚, co niestety mi sie nie uda這. Zabrak這 mi nerw闚 i gdy kolega kr璚i rozrusznikiem ja w chwili z這軼i wal掖em kluczem w silnika a ten zapali. Doszed貫m do wniosku 瞠 teraz jak nie chce za豉pa, wystarczy lekko waln望 czym ci篹kim w aparat i pali odrazu...
Czy軼i貫m juz aparat i nie bardzo mu to pomog這.
Ma kto jakie dobre rady??? Tylko prosze nie piszcie o wymianie aparatu bo chwilowo mnie nie sta . Za wszystkie inne rady i pomys造 z g鏎y bardzo dzi瘯uje.

Moim zdaniem kolega chyba jednak tak nie do ko鎍a wszystko przeczy軼i, mo瞠 dok豉dne wyczyszczenie i wymiana cewki kopu趾i i palca powinny pom鏂. Z tym m這tkiem to ja bym uwa瘸 w ko鎍u mo瞠 p瘯n望. Koszt tej wymiany do 40 pln (cz窷ci) wi璚 mo積a zaryzykowa.

skoro ju tak kolega prosi to mnie nasuwa sie jedna rada mo瞠 walerin pomo瞠... ofkos na sko豉tane nerwy

kolega "mweis" strzeli w 10. Ewentualnie dodatkowo (w p騧niejszym terminie skoro kolega ma do貫k finansowy) kable WN i 鈍iece

Jak ju kolega si we幟ie za rozbieranie aparatu to ja bym jeszcze si pokusi i wyda dodatkowe 15 pln na cewk impulsatora i j te wymieni profilaktycznie
Autko ma 14 lat i cewka pewnie jeszcze fabryczna siedzi
Przy obecnej wilgotno軼i te mo瞠 r騜ne figle nam p豉ta

Cytat:
2009-10-18 20:19:28, krzychu_ch pisze:
Jak ju kolega si we幟ie za rozbieranie aparatu to ja bym jeszcze si pokusi i wyda dodatkowe 15 pln na cewk impulsatora i j te wymieni profilaktycznie Autko ma 14 lat i cewka pewnie jeszcze fabryczna siedzi Przy obecnej wilgotno軼i te mo瞠 r騜ne figle nam p豉ta

I pod tem bym si podpisa ...w pierwszej kolejno軼i !

Cytat:
2009-10-18 20:22:44, bogdan1 pisze:
I pod tem bym si podpisa ...w pierwszej kolejno軼i !

tyle, 瞠 kolega mweis ju to napisa
"wymiana cewki kopu趾i i palca powinny pom鏂"

Cytat:
2009-10-18 21:00:17, sta3x63 pisze:
tyle, 瞠 kolega mweis ju to napisa "wymiana cewki kopu趾i i palca powinny pom鏂"

kurcz...racj masz
...w s這wotoku mweisa mi ulecia這 ...no i bardzo w徠pi 瞠by nasz 鄴速y Kolega z problemem od razu zajarzy o co biega tej wypowiedzi

My郵 , ze warto by這 podkre郵i od czego zacz望 bo o ile stan kopu趾i , palca 豉two oceni nawet "na oko" , doczy軼i, wyczy軼i itp...to t cewk nale篡 po prostu ..wymieni

No dzi瘯i bardzo za szybk pomoc i kilka dobrych rad. Zobaczymy co da sie z tego zrobi.

si造 nie ma musi dzia豉

Mia貫m ten sam problem, kable, 鈍iece, cewka, palec i kopu趾a wymieniona a autko nie chcia這 dalej pali.
i dopiero wymiana regulatora ci郾ienia paliwa pomog豉 (za co jeszcze raz dzi瘯uje koledze "syndoktora")

Sprawd czy w w篹yku od regulatora nie ma lub czy nie czu benzyny, je郵i czu to wymiana. Je郵i nie to wtedy kombinuj z elektryk.

Cytat:
2009-10-19 00:49:23, seboos pisze:
Mia貫m ten sam problem..

a przeczyta貫 dok豉dnie opis Kolegi ?? ...

Rozumiem , 瞠 u Ciebie te pomaga這 "pukni璚ie" w aparat zap這nowy !?

no c騜 ..wg mnie to troch zbyt du瘸 rozbie積o嗆 ...no ale mo瞠 Ty masz inaczej skonstruowane auto ?

Potwierdzam to co koledzy napisali. Z wymian poszczeg鏊nych element闚 nie powiniene mie najmniejszych problem闚, gdy jest banalnie prosta

Cytat:
2009-10-19 01:18:36, bogdan1 pisze:
a przeczyta貫 dok豉dnie opis Kolegi ?? ...

A przeczyta貫m. Wybacz nie przywyk貫m do cytowania fragment闚 wypowiedzi, ale chyba zaczn.

Moja odpowied tyczy豉 si tego:

Cytat:
2009-10-18 14:33:32, maki249 pisze:
Witam Mam nietypowy problem z aparatem zap. w espero 1.5 z 95r. Dok豉dnie chodzi o to 瞠 czasami auto pali bardzo 豉dnie (wystarczy dotkn望 kluczyk), czasami trzeba troche pokr璚i aby zaskoczy. A czaaasaaami, co teraz zda瘸 sie coraz cz瘰ciej nie chce zapali wog鏊e i nie ma zasady na to kiedy, o kt鏎ej lub czy zimny albo ciep造.

Cytat:
Rozumiem , 瞠 u Ciebie te pomaga這 "pukni璚ie" w aparat zap這nowy !?

Wybacz ponownie, ale nie pukam w aparat zap這nowy ani tym bardziej w inne podzespo造 silnika i nie tylko.

Cytat:
no c騜 ..wg mnie to troch zbyt du瘸 rozbie積o嗆 ...no ale mo瞠 Ty masz inaczej skonstruowane auto ?

Tak Bogdanie, moje espero je寮zi na w鏚k, a ju najlepiej pali jak mu si bimber wleje, o denaturacie nie wspinaj帷. Wiesz 瞠 wtedy z rury wydechowej zion takie zajebiaszcze niebieskie p這mienie?

A najlepiej jak sie go jeszcze z buta na zimno potraktuje, wtedy to ma taki odrzut 瞠 fotel p瘯a od przyspieszenia...

« Poprzedni | Nast瘼ny »