Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mweis Member Klubu Espero espero Ruda Śląska | 2009-10-18 16:24:03 Moim zdaniem kolega chyba jednak tak nie do końca wszystko przeczyścił, może dokładne wyczyszczenie i wymiana cewki kopułki i palca powinny pomóc. Z tym młotkiem to ja bym uważał w końcu może pęknąć. ![]() |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2009-10-18 19:57:23 skoro już tak kolega prosi to mnie nasuwa sie jedna rada może walerin pomoże... ofkos na skołatane nerwy ![]() |
![]() sta3x63 vw scirocco G60, Aud ... Miasteczko Śląskie | 2009-10-18 20:03:25 kolega "mweis" strzelił w 10. Ewentualnie dodatkowo (w późniejszym terminie skoro kolega ma dołek finansowy) kable WN i świece |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-10-18 20:22:44
I pod tem bym się podpisał ...w pierwszej kolejności ! |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-10-18 21:28:30
kurczę...rację masz ![]() ...w słowotoku mweisa mię uleciało ...no i bardzo wątpię żeby nasz żółty Kolega z problemem od razu zajarzył o co biega tej wypowiedzi Myślę , ze warto było podkreślić od czego zacząć bo o ile stan kopułki , palca łatwo ocenić nawet "na oko" , doczyścić, wyczyścić itp...to tę cewkę należy po prostu ..wymienić ![]() |
maki249 espero sól | 2009-10-19 00:27:56 No dzięki bardzo za szybką pomoc i kilka dobrych rad. Zobaczymy co da sie z tego zrobić. |
![]() sta3x63 vw scirocco G60, Aud ... Miasteczko Śląskie | 2009-10-19 00:36:05 siły nie ma musi działać |
![]() seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2009-10-19 00:49:23 Miałem ten sam problem, kable, świece, cewka, palec i kopułka wymieniona a autko nie chciało dalej palić.
i dopiero wymiana regulatora ciśnienia paliwa pomogła ![]() Sprawdź czy w wężyku od regulatora nie ma lub czy nie czuć benzyny, jeśli czuć to wymiana. Jeśli nie to wtedy kombinuj z elektryką. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-10-19 01:18:36
a przeczytałeś dokładnie opis Kolegi ?? ... Rozumiem , że u Ciebie też pomagało "puknięcie" w aparat zapłonowy !? ![]() no cóż ..wg mnie to trochę zbyt duża rozbieżność ...no ale może Ty masz inaczej skonstruowane auto ? |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-10-19 12:10:31 Potwierdzam to co koledzy napisali. Z wymianą poszczególnych elementów nie powinieneś mieć najmniejszych problemów, gdyż jest banalnie prosta ![]() |
![]() seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2009-10-19 19:57:40
A przeczytałem. Wybacz nie przywykłem do cytowania fragmentów wypowiedzi, ale chyba zacznę. Moja odpowiedź tyczyła się tego:
Wybacz ponownie, ale nie pukam w aparat zapłonowy ani tym bardziej w inne podzespoły silnika i nie tylko.
Tak Bogdanie, moje espero jeździ na wódkę, a już najlepiej pali jak mu się bimber wleje, o denaturacie nie wspinając. Wiesz że wtedy z rury wydechowej zioną takie zajebiaszcze niebieskie płomienie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A najlepiej jak sie go jeszcze z buta na zimno potraktuje, wtedy to ma taki odrzut że fotel pęka od przyspieszenia... ![]() |