| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
harison LOB MEMBER OMEGA A C2.0NE Nowe Kozuby | 2006-11-21 11:35:11 Mianowicie chodzi oto, że od jakiegoś czasu zaczęła głupieć pamięć zegarka a dokładniej jak zaprogramuję zegarek i zatwierdzę jest ok ale po wyłączeniu zapłonu zegarek przestaje mierzyć czas i po prostu czas się zatrzymuje, szkoda tylko że nie dla mnie . Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak z tym zawalczyć to proszę o jakąś podpowiedź... |
Adrian_M Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2006-11-21 15:18:32 tylko że kolega harison ma komputer pokładowy a w kadecie raczej były wskazówki
Moim zdaniem takie objawy to uszkodzenie jakiejs elektroniki i poprostu pamięc nie jest podtzymywana po odłączeniu zapłonu, ale to tylko moje skromne zdanie. Jeżeli nikt sie z tym nie uporał to pozostaje chyba tylko wymiana całego wyświetlacza komputera. Pozdraiwam Adrian |
harison LOB MEMBER OMEGA A C2.0NE Nowe Kozuby | 2006-12-07 08:47:01 Witam, i problem z zegarkiem rozwiązany. Okazało się, że to wina przycisku sterującego zosta wymieniony i wszystko wróciło do normy, on powodował to, że po wyłączeni zapłonu zegarek przestawał mierzyć czas... |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2006-12-07 10:00:05 czyli co? Byl caly czas wcisniety i blokowalo to zegar, czy co z nim bylo nie tak? |
harison LOB MEMBER OMEGA A C2.0NE Nowe Kozuby | 2006-12-07 16:47:53 Nic nie było wciśnięte, przycisk działał poprawnie. Po ustawieniu godz. działał np. jak jechałem i był włączony zapłon to wszystko działało, a jak wyłączyłem zapłon to zaczynał mrugać dwukropek i zegarek już nie mierzył czasu, chyba że zmów wcisnąłem wypukły przycisk to działał dalej, trochę dziwne zachowanie ale najważniejsze, że już jest ok , a pomogła właśnie wymiana przycisku |