Ręczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie mam juz zrobione na orginalncych okladzinach tyl 140 tys
i kurde nie mam juz recznego wogole jak zaciagam to jest lekki opor i lipa to winna okladzin łatwo je wymienic czy trudno
jak potem z sprezynami w bebneach cieżka nakładać na okładziny
mam combi mk7 z abs czy to moze winna samoregultaorow ale okladzinki z jedenj stornki jak ostatnio patrzałęm byly juz cienkie
ale czy tomozliwe ze jak sa cieniutkie ze wogole nie lapie recny czy powinno nawet na goła blache docisnac i bedzie reczny linka na maksa podciagnieta i jak dzwikam reczny to takie uczucie zawsze jagby nagle sie linka odpiela w polowie gdy zaciagam
jak myslicie ?
ile kosztuje kaplet okladzin tyl

szczeki jakies 50 do 80, jesli oryginal to troche drozej.
o czesci mozesz zapytac kolege Slawasa.

zeby wymienic (przynajmniej w moim z 97) trzeba zdjac bebny z piastami. piasty sa przykrecone na 4 sruby.

troche roboty jest. jesli masz troche cierpliwosci to zrobisz. jesli nie masz zielonego pojecia to sie nie bierz. jesli masz kolejne dwie rece do pomocy to spokojnie mozna zrobic.
tylko browca kup.

pozdro

i zaopatrz sie w rysunek, nie demontuj obu naraz ;]
czasem druga strona sie przydaje na wzór jak to poskładac do kupy
mi w mk5 zajelo to z 2 godziny razem z linka, musialem kawalek podpiłowac taki ząbek żeby nowe sie poskładały z regulatorem

panowie jezeli chodzi o samoregulator przy sobie ma on sprezynke co go dociaga idzie klupic sama sprezynke jak tak po ile

U mnie jak wymienialem szczeki, musialem odkrecic bemben najpierw zaslepke srubokretem odgiac delikatnie po czym wyjac pozniej odkrecic srube klucz jaki tam podchodzi to chyba 32 albo 34. Odkrecasz ta srube i zchodzi ci bemben tylko trzeba go delikatnie wyjmowac zeby lozyska nie wylecialy. Jedno mi wylecialo a drugie trzyma sie na simeringu. To co mi wylecialo (jeszcze w ziemie i piasek ) musialem dokladnie umyc i nasmarowac. Jak juz sciagnolem bemben to widac bylo szczeki. U mnie zamocowane sa na dwoch srobach. Mi zeszlo z jednym kolem moze 40 minut. Nie jest to tak strasznie skaplikowane...

POZDRO

panowie idzie te sprezynki kupic nowe choc ta co jest od samoregulatora

Witam!
Wmoim mk7 rdza podjadła ząbki na samoregulatorze, a że było już późno to ustawiłem go dopowiednio i zaspawałem ma stałe. Udało się tak ustawić, że jest wszystko ok. Teraz przy wymianie szczęk zeszlifowałem spaw, po czym znów użyłem patentu.

A o te sprężynki zapytaj na szrocie jak nowych nie będzie.

Pozdrawiam

chłopaki jakie mam kupic szczeki do mojego mam grudzien 95 rok zetec combi abs 1.6 16v

bo sa rozne wymiary? 180X30 i 203x38