Bezpiecznik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie mam bezpiecznika nr 5 czyli Wylacznik termoleguratora chlodnicy.Nie wiem od kiedy i jak to sie moglo stac.Dodam ze komp. nie wyswietla zadnych bledow (w kolko tylko standardowo 12). Czy ten bezpiecznik powienien byc czy tez nie ma zadnego wplywu na eksploatace samochodu ?

niby mowia ze nie ma glupich pytan no sam pomysl..albo lepiej nie..po prostu wsadz ten bezpiecznik..

ale go nie ma wogole , kumasz ? mozliwe ze od samego poczatku bo nigdy tam nie zagladalem! bo i po co jak bryka chodzi idealnie. Ile cos takiego moze kosztowac ?

Nie ma... bo zapewne ktoś mając do wyboru światła mijania, czy termoregulator wybrał to pierwsze i przełożył bezpiecznik. Co do ceny - szczegół, gorsze.

ramzes po takim poscie w zyciu bym nie kupil od Ciebie auta.

cwikus zapomnij,auto nie jest juz na sprzedaz ;P

ramzes sprawdź bo może akumulatora też nie masz

calkiem mozliwe bo pod maske zagladalem ostatnio jakies pol roku temu

Cytat:
2005-08-18 14:45:08, ramzes22 pisze:
ale go nie ma wogole , kumasz ? mozliwe ze od samego poczatku bo nigdy tam nie zagladalem! bo i po co jak bryka chodzi idealnie. Ile cos takiego moze kosztowac ?

qzwa no umiem czytac po polsku i wiem co znaczy "nie ma" ale ty chyba masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego bo ja napisalem "wsadz ten bezpiecznik"...nikogo nie obchodzi skad go wezmiesz..idz do sklepu i kup..to kosztuje pewnie z 50groszy nie wiecej..tylko tylko kup taki jak trzeba a nie "jakis tam" a swoja droga..to co cie podkusilo zeby tam zajrzec w ogole??

poprostu z ciekawosci ;] nie posluchalem ojca ktory twierdzi ze jak samochod ma 10 lat i dobrze jezdzi to sie nie grzebie,nie majstruje,nie zaaglada gdzie nie trzeba ;] teraz juz bede o tym pamietal

Dziś wyjątkowo stanę w obronie ramzesa, u mnei tego bezpiecznika nie ma od nowości, a co więcej, nie ma go do czego wpiąć bo nie ma w jego miejscu styków. Kolejna zagadka związana z espero, każdy jest inny

Cytat:
2005-08-18 19:21:59, Adam4302 pisze:
Dziś wyjątkowo stanę w obronie ramzesa, u mnei tego bezpiecznika nie ma od nowości, a co więcej, nie ma go do czego wpiąć bo nie ma w jego miejscu styków. Kolejna zagadka związana z espero, każdy jest inny

Dokladnie masz racje, u mnie tez nie ma tego bezpiecznika. Ten bezpiecznik wystepowal zdaje sie w wersjach z kompem IEFI-S

No qbaj
Chyba przeprosiny sie należą koledze nie

Ja tam mam powkladane wszystkie bezpieczniki, i od ABSu, mimo ze nie mam i od poduchy - tez nie mam.

Lepiej zeby siedzial niepotrzebny, niz zeby nie bylo go tam gdzie potrzeba

U mnie sa styki gdzie mozna go wpiac.Mozliwe ze w 1.5 firmowo nie daja i juz... Przepraszac kolega qbaj nie mus ,praca-stress da sie zrozumiec tylko nalezy pamietac ze forum sluzy do pomocy innym ludziom ,wymiany dosw. ? prawda ? no chyba ze sie myle. ;P

sprawe bezpiecznikow obszernie wytlumaczona masz w instrukcji.

co jest do czego i co byc wpiete musi.

jesli sa tam jakies styki na bezpiecznik to zobacz jaki ma byc w instrukcji, kup taki i wsadz. proste.

rozumiem qbaja bo mnie tez denerwuja pytania, na ktore kazdy sam moze sobie odpowiedziec. rozumiem ze na poczatku bezpieczniki moga byc tematem tabu, ale bez przesady

Cytat:
2005-08-18 19:40:38, ramzes22 pisze:
Przepraszac kolega qbaj nie mus ,

moze i nie musze..ale jesli faktycznie tak jest to PRZEPRASZAM..tylko wyjmij stamtad ten cholerny drut

hehe

jak chcesz wymienic uszczelke pod glowica to nie wymieniaj bedzie cieplej, silnik bedzie mial wieksza temp a koszt.... bezpiecznik 50 gr a uszczelka z wymiana 500..... ale wtedy to maska bedzie otwarta przez dzien dwa (na pol roku to i tak srednia w tygodniu to raz przez 10 minut czyli wychodzisz na zero z czasem bo nie z kasa

Cytat:
2005-08-20 22:01:45, konradkar pisze:
jak chcesz wymienic uszczelke pod glowica to nie wymieniaj bedzie cieplej, silnik bedzie mial wieksza temp a koszt.... bezpiecznik 50 gr a uszczelka z wymiana 500..... ale wtedy to maska bedzie otwarta przez dzien dwa (na pol roku to i tak srednia w tygodniu to raz przez 10 minut czyli wychodzisz na zero z czasem bo nie z kasa

A niby czemu ktoś kto nie ma włożonego tego bezpiecznika (czyli np ja) ma zaraz wymieniać uszczelke pod głowicą?? U mnie nie było go od nowości, ba, nawet styków pod niego nie ma, samochód ma coprawda tylko 56 tyś, ale uszczelke pod głowicą mam oryginalną, zresztą wszystko działa łącznie z wentylatorem chłodnicy. Nie rozumiem już kolejnych postów na temat tego bezpiecznika