Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-12-06 18:59:10 Mi sie wydaje że napewno masz problem z alternatorem, więc jak z ładowaniem będzie wszystko Ok, to dopiero wtedy bierz się za resztę! ABS i dmuchawa wyraźnie dają znać, że nie ma ładowania, co prawda z tego co piszesz to alternator się wzbudza, ale dlaczego dopiero powyżej 3500tyś.obr.???
Sprawdź najpierw to, bo reszta może być powodowana, właśnie brakiem prądu!!! ![]() |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-12-06 19:15:54 Dokladnie tylko i wylacznie altek Az dziwne ze tyle narobiles a do tego elektryk dzialal przy aucie a niesprawdzal ladowania ![]() |
![]() GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-12-06 20:34:23 Może być tak, że z masą silnika jest coś nie bardzo i z tego mogą powstawać problemy, a poza tym może być tak że po dłuższym chodzeniu zmniejsz się ładowanie i jest problem!
Brak prądu powoiduje że ABS się nie włącza i dmuchawa także, a że gaśnie, może być spowodowane za małym zapięciem na pompce paliwa... Ja bym sprawdził dokładnie ładowanie, naładował w domu akumulator i sprawdził dokładnie przewody, a w szczególności masę!!! ![]() ![]() A co do sprawdzenia alternatora, to każdy szanujący się elektryk, powinien mieć przyżądy, by sprawdzić wyjęty alternator... [ wiadomość edytowana przez: GrzesiekK dnia 2006-12-06 20:36:34 ] |
Browarny OmegaA2,0/OmegaB2,5TD Katowice/Mysłowice | 2006-12-06 20:43:23 Miałem identyczne objawy, błąd ABSu, dmuchawa, w dodatku jak się włączało klakson to światła gasły ![]() Przyczyna to... uwalony przewód masowy do bloku silnika. Niby wszystko było ok ale jak przy większej ilości odbiorników auto zaczynało wariować. Widzę że GrzesiekK wpadł na to samo. |
![]() GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-12-06 21:28:03 Ja walcze z elektryką w Seniu, od czasu gdy go kupiłem i dalej nie jest idealnie i mi brakuje prądu, więc wiem na co trzeba zwracać szczególną uwagę!!! ![]() ![]() |
![]() bratyslaw LOB SYMPATYK ![]() Omega 3.0 V6 Parczew | 2006-12-07 11:19:27 Zrób jeszcze prosty test - podłącz sobie miernik np. pod gniazdo zapalniczki, czyli pod napięcie jakie jest w instalacji, odpal, włącz ogrzewanie szyby, światła, itp. i wtedy zobacz czy nie ma jakiś dużych spadków. |
Browarny OmegaA2,0/OmegaB2,5TD Katowice/Mysłowice | 2006-12-07 14:37:51 Przewód na pewno nie dyndał luźno bo bym wcześniej zauważył. Pamiętam że robiłem nowy (sam skręcałem ze starych kabli, jestem z siebie dumny ![]() Aku się rozładowuje bo wtedy alternator nie ma połączenia z masą (tzn. za pośrednictwem bloku) i odbiorniki ciągną z akusa. U mnie na pewno nie paliła się kontrolka ładowania, nie wiem dlaczego. |