MotoNews.pl

IDZIE JESIEŃ, IDZIE ZIMA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koleżanki i Koledzy,
czy zabezpieczyliście swe anteny przed zgubnymi wpływami zjawisk atmosferycznych a także solą - oczywiście nie kuchenną?

Jeszcze nie... a jak i czym najlepiej to zrobić? Wazelina techniczna?

to wogole trzeba jakos zabezpieczac?

Trzeba, żeby śrubki i styki nie zaśniedziały i się nie zasyfiły...

no w sumie racja. moja antenka jest motylkiem przykrecona do magnesu, mozna by to jakos nasmarowac, przeczyscic. Ale czym? Jakies propozycje?

No tak jak pisałem, myślę że wazelina techniczna to nie jest zła koncepcja.

a czy trzeba zabezpieczas takie anteny jak president florida ??

Albo antenki typu HUSTLER

Odkopałem temat.
Chciałbym się zapytać czy wasze radyjka też reagują na temperaturę ujemną?
Mam Manum MX i zawsze kiedy temperatura spada poniżej zera musze czkać aby radio po włączeniu zaskoczyło. przez jakiś czas mam ciszę dopiero jak się nagrzeje działa bez zarzutów.

Cytat:
2006-12-03 19:27:43, arii82 pisze:
Odkopałem temat. Chciałbym się zapytać czy wasze radyjka też reagują na temperaturę ujemną? Mam Manum MX i zawsze kiedy temperatura spada poniżej zera musze czkać aby radio po włączeniu zaskoczyło. przez jakiś czas mam ciszę dopiero jak się nagrzeje działa bez zarzutów.

u mnie na poczatku jedynie mniej zbiera ale jak tylko złapie pierwsze sygnały to juz jest oka

Cytat:
2006-12-06 19:01:07, arsen pisze:
u mnie na poczatku jedynie mniej zbiera ale jak tylko złapie pierwsze sygnały to juz jest oka

Ty trzymasz auto w garażu ja nie mam takiej możliwości więc twoje radyjko mniej jest narażone na temperaturę ujemną. Tamtej zimy już to przerabiałem, zabierałem sprzęt do domu. Ale jestem ciekaw czy to normalna reakcja zestawu na temperaturę czy tylko mój egzemplarz tak reaguje.