MotoNews.pl

Kluczyk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
help , miałem wyślizgany kluczyk od drzwi i troche spiłowałem go pilnikiem do paznokci i teraz najważniejsze pytanie czy taki spiłowany przeze mnie kluczyk a musze sie przyznac ze jeden ząbek troche mocniej spiłowałem do się dorobić w sposób prawidłowy, aha i ile kosztuje wymiana zamków wraz z zakupem

zamki to kwestia kilku dych, oczywiscie uzywki

heh
ales dowalil
nie mam pojecia ale ogolnie mowiac jest kod do szczytania moze przez to siedda sorobic matki nie masz tylko ten jeden?

Cytat:
2006-12-06 21:56:34, mmmmat pisze:
heh ales dowalil nie mam pojecia ale ogolnie mowiac jest kod do szczytania moze przez to siedda sorobic matki nie masz tylko ten jeden?

ano jeden

normalnie to raczej nie ma szans dorobic kluczyka u fachowca. Czeka cie serwis (szczytaja kod)albo kupno kpl zamków + kluczy + stacyjka(oczywiscie uzywk)

kody sa na kluczyku i jesli ich nie spilowales(w co watpie)to idz do fachowca zawsze mozesz sprawdzic czyjest tam cos jeszcze ja doraialem wiec nie ma z tym problema

Cytat:
2006-12-06 22:20:58, macko1977 pisze:
kody sa na kluczyku i jesli ich nie spilowales(w co watpie)to idz do fachowca zawsze mozesz sprawdzic czyjest tam cos jeszcze ja doraialem wiec nie ma z tym problema

zaznaczam ze tym samym kluczem który troszke spiłowałem otworzyłem wlew do paliwa, więc chyba nie jest do końca zepsuty?!

Cytat:
2006-12-07 06:38:51, szymon26 pisze:
zaznaczam ze tym samym kluczem który troszke spiłowałem otworzyłem wlew do paliwa, więc chyba nie jest do końca zepsuty?!

no, chyba nie
ale radze dorobić sobie nówke - koszt 30 zł i nie ma problema

wazna sprawa masz immobiliser? jak tak to bedzie drozej jak nie to bedzie taniej

a ja mam takie pytanie. poniewaz mam immobilajzer to czy moge dorobic kluczyk bez niego i przelozyc chipa ze starego do nowego, czy moze jeszcze czegos mi zabraknie?

Cytat:
2006-12-07 16:33:08, wer1207 pisze:
a ja mam takie pytanie. poniewaz mam immobilajzer to czy moge dorobic kluczyk bez niego i przelozyc chipa ze starego do nowego, czy moze jeszcze czegos mi zabraknie?

Można kupić kluczyk z immo bez wgranego kodu. Cena za dorobienie około 100 pln(w zeszłym roku tak płaciłem). A w celu programowania musisz miec klucz Matkę(czerwony).

u mnie kolos jak mi padła stacyjka to chciał za naprawe 100 zł a za 200 zł dorobiłby kluczyk z imobilaizerem bez matki , ale znalazłem goscia to naprawil stacyjke na 50zł, co do dorabiania kluczyka to mozna sprobowac go dorobic koszt 30 zł ale nie daje gwarancji

Witam w Lublinie dorabiałem w taki sposób kluczyk ze dostarczyłem cały zamek do kolesia on mi dorobił kluczyk koszt to 50zł

Czy maż przy kluczykach taki numerek na opasce plastikowej lub na blaszce.

mam klucz matke, a ta opaske plastikowa mialem kiedys, ale nie wiem czy jeszcze mam. nie zagladalem czy tam jest jakis numerek i bardzo mozliwe ze wyrzucilem.

moj plan.
dorobic kluczyk bez imm. z kluczyka matki
przelozyc imm ze starego klucza do nowego => nowy z imm, stary bez
matka do szuflady, nowy do kieszeni

czy plan wypali? czy ktos juz tak zrobił? nie wiem czy w kluczyku bez imm bedzie dziurka na chip.

Ja na twoim miejscu to kupił bym klucz z immo dorobiłbym i zaprogramował kluczykiem matka.(koszt 100 pln)

Z tego co pamietam to podczas wyjmowania chipa moze byc problem.

Są klucze które posiadają miejsce na immo...