Wystrzal (chyba gazu) zgasl,a terAz FALUJE ! CO TO ??????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Strzelilo porzadnie i zgasl silnik.Faluja mi teraz obroty na benie ,a na lpg gasnie.Czy to moze przeplywka??? Ratujcie !!!

sprawdz wszystkie wezyki czy sa popodlaczane - ja tak mialem ostatnio i po zlokalizowaniu jednego gada i podlaczeniu go wrocilo do normy

Sprawdź cały dolot, możliwe że strzał coś rozerwał lub rozłączył i łapie lewe powietrze.

Zobacz czy nie masz założonych takich "grzybków" bezpieczeństwa w razie wybuchów LPG.Może któryś jest otwarty i ssie lewe powietrze...

[ wiadomość edytowana przez: tiyo dnia 2006-12-08 18:48:58 ]

czesto w instalacjach gazownicy montuja coś takiego ala antystrzal. Problem polega na tym ze po wystrzeleniu on sie nie zamyka i silnik głupieje od nadmiaru powietrza. Jest montowany za przepływką by chronić ją w chwili wybuchu.

Dzieki.Sprawdze jutro bo juz jest ciemno.Napisze rano.
Patrzylem na przeplywki ok.480zl. (

Kumpel ma mondeo chyba z takim silnikiem jak u Ciebie, 1.8 16V 115 kucyków i gaz mu strzelał dziesiątki razy,ale ani razu przepływka nie ucierpiała...to tak na "pocieszenie" Pozdrawiam

Cytat:
2006-12-08 19:15:09, Fedor pisze:
Dzieki.Sprawdze jutro bo juz jest ciemno.Napisze rano. Patrzylem na przeplywki ok.480zl. (

Można taniej.

I tak jak moi szanowni przedmówcy pisali, trzeba sprawdzić cały dolot czy nieszczelności nie ma.

odpowietrzenie skrzyni korbowej, kruciec ktory wchodzi w kolektor dolotowy znajdziesz go miedzy dolotem a przegroda kabiny, ogolnie caly uklad odpowietrzenia...tak jak ju zpisano lapie lewe powietrze moooocno lapie

No mi całkowicie dolot wyrwało i ledwo do domu dojechałem.Było ciemno i nie wiedziałem co to.Strzeliło tak jak by opona się przebiła,ja akurat stałem na zewnątrz auta i był to dość głośny chałas.Teraz jak go wcisnę to tak z 5-10km da się przejechać i znów wypada.Za chwilę ide do znajomka i zobaczymy czy będzie mógł to zrobić,a jak nie to w poniedziałek mechanik.

[ wiadomość edytowana przez: kroczak dnia 2006-12-09 09:46:37 ]

No wiec tak.Wszystko sprawdzilem (gazownik takze).Wszystko jest wporzo.Nic nierozerwalo.Na 100% nielapie lewego powietrza.Przeplywke sprawdzilem,druty sa cale,ale jak sie wyciagnie wtyczke to niema roznicy w pracy silnika (a kiedys byla).Wlasnie tak nierowno chodzil.Ach przy tej nierownej pracy strasznie smierdzi z rury wydechowej (tak jakby niespalona benzyna).Gazownik stwierdzil uszkodzenie Krokowca.co wy nato??

To wlasnie wina przeplywki , sam napisaleś
druty sa cale,ale jak sie wyciagnie wtyczke to niema roznicy w pracy silnika (a kiedys byla).Wlasnie tak nierowno chodzil.
Cytat:

.
Moze do wymiany sa kabelki i swiece.

faluje na gazie i na benie ?
czy na gazie gasnie od razu (o ile nie masz sekwencji) - ale podobno przy sekwencji strzał nie możliwy)
wiec tak -- nic nie syczy z pod maski ?
nic nie smierdzi (gryzacy dym) ??
klik

Cytat:
2006-12-10 08:38:55, le-mar pisze:
faluje na gazie i na benie ? czy na gazie gasnie od razu (o ile nie masz sekwencji) - ale podobno przy sekwencji strzał nie możliwy) wiec tak -- nic nie syczy z pod maski ? nic nie smierdzi (gryzacy dym) ?? klik

no wlasnie le-mar dobrze zwraca twoja uwage z reszta ja tez o tym pisalem wjedz na kanal i zobacz czy ci waz odpowietrzenia skrzyni korbowej nie spadl z kolektora dolotowego...objawy o ktorych piszesz sa wlasnie oznaka tego, pozatym u mnie bylo tak ze jak mi ten waz spadl to tez przeplywka nie reagowala...

u mnie było tak - że-po odpieciu przepływki na benie chodził stabilniej ( równiej)( ale nie zeby stabilnie)

natomiast jesli u ciebie po odpieciu przepływki nic sie nie zmienia to nie jest jej wina (nie tylko ewentualnie)
bo po odpięciu powinien silnik pracować w trybie awaryjnym wiec np spalanie na max ale praca powinna być w miare równa
(jeśli gdziekolwiek bzdurze) to prosze o poprawe !!!!!!!! ( informacji)

Le-mar gasnie na lpg.Na benie niegasnie ale chodzi nierowno.Po odpaleniu ma przez ok 5-10sec 1.5obrotow na min.Pozniej nierowna praca Moze rozrzad przeskoczyl bo smierdzi z rury niespalona benzyna??? Moze cos tam sie poprzestawialo?? Wczoraj potrzylem na te wezyki z tylu kolektora.Sa dwa (oba na swoim miejscu) i czujnik temp zasysanego powietrza.

Cytat:
2006-12-08 19:15:09, Fedor pisze:
Patrzylem na przeplywki ok.480zl. (

Jakbyś potrzebował używaną to mam sprawną za 80 zł.
W razie czego napisz na priv.

Przepływomierz można przecież sprawdzić.

wiec na 1000% zeskoczył waż
poczytaj
masz logo EFI ???

Juz wszystko jest ok.Znalazlem bardzo dobrego gazownika.Od razu podpial kompa , zresetowal EECIV (10 min), Cos tam poklikal i autko chodzi jak nigdy.Mowil ze od wystrzalu moze sie w EECIV cos poprzestawiac (za duzo bledow czy cos takiego).Wyregulowal mieszanke.Za wszystko zaplacilem 20zl.Alleluja.Dzieki za pomoc.