Filtr powietrza zalany olejem ???? accent 96

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio zauwarzylem ze filtr powietrzetrza byc mzoe przepustnica są zalane olejem !!!!!!!!!!!!! co jest grane i co mam zrobic w tym przypadku??

Czesc
Sprawdz zawor pcv moze byc zapchany
jest on w pokrywie zaworow i odchodzi od niego przewod gumowy do kolektora ssacego. Wykrec go z pokrywy i przeczysc jest to taki zaworek z kulka w srodku(zwrotny)

Napisz jaki to silnik?

oo i zauwarzylem ze wlalem za duzo oleju do silnika to mogla byc przyczyna o i mam pytanie co to jest to metalowe cos na silnku z napisem ECFI od tego odchodzi gumowa rurka do jakby pompki ( co to jest) ktora jest podłączone jeszcze z kanalem wlotowym powietrza zaraz za filtrem ???

Wlales za duzo czy wlales go odpowiednia ilosc tylko go pozniej przybylo? Olej w filtrze to nic dobrego, wymien filtr i wyczysc cala jego obudowe. A to metalowe ECFI to przepustnica+poczatek kolektra ssawnego do ktorego podczepione jest kilka podcisnien - wentylacja przestrzeni nad zaworami. Ta rurka o ktorej piszesz to najprawdopodobniej podlaczenie do regulatora cisnienia w listwie wtryskowej tylko ze tak jakos to nie jest zaraz za filtrem. Opisz dokladniej i napisz jaki to silnik. Nie ma jasnowidzow na tym forum.

to sie stalo przy ostrej jesdzie pewnego razu mam tylko nadzieje ze olej sie nie dostal za przepustnice do kolektora jest to silnik 1.3 ecfi przebieg 160tys

hej to jakby pompka to silnik krokowy,dba on o wolne obroty na luzie,wylacz zasilanie w nim to obroty zaczna plywac ,jesli chodzi o olej w filtrze to mialem podobny problem tyle ze w polonezie,okazalo sie ze zatkalo sie odpowietrzanie skrzyni korbowej i olej slabo sciekal do miski

za duzo wlalem oleju i za ostro dalem mu w pisde