[126] buggy na bazie fiata

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaki najlepiej wstawić silnik do buggy? może od jakiegoś punciaka
doradcie mi bo mam wielki problem

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2008-02-01 11:11:31 ]

a ile masz floty??

Jesli twoje buggy to maluch Colo to nie wstawisz tam wlasciwie nic innego poza silnikiem malucha, bo belka jest tak maksymalnie powalona, ze nie da sie nic z nia wlasciwie zrobic. A jak ja zmienisz, to buda z plastiku sue rozleci...

BTW - na zlocie Centomanii jezdzilem malarem Colo i przy swojej masiei silniku 650ccm wymiatak jak dziki potfor... (z premedytacja przez f)

Cytat:
2003-06-09 17:49:02, Zuraw pisze:
Jesli twoje buggy to maluch Colo to nie wstawisz tam wlasciwie nic innego poza silnikiem malucha, bo belka jest tak maksymalnie powalona, ze nie da sie nic z nia wlasciwie zrobic. A jak ja zmienisz, to buda z plastiku sue rozleci...

BTW - na zlocie Centomanii jezdzilem malarem Colo i przy swojej masiei silniku 650ccm wymiatak jak dziki potfor... (z premedytacja przez f)

Poprostu chcem polepszyć osiągi a mój rurowiec z seryjnym silniczkiem 650 to troche lipa . Może uda mi się przesłać zdjęcie mojego pojazdu .

tylko chyba taki rurowiec jest bardzo lekki?? bo jeśli tak, to żeby się nie okazało, że po wsadzeniu tam ciężkiego silnika na tył, będziesz jeździł na dwóch kołach non-stop

Też mam coś takiego własnej konstrukcji!! Bardzo porsto jest włozyć silnik od zastavy do rurowca;] Wystarczy zrobić flansze, mocowanie nie trudne do zrobienia, a seryjne sprzegło slizga sie tylko cieżkich warunkach :/ ;]

Ja miałem dwa takie buggy (sam robiłem) i przekonałem sie że najlepej to wsadzić silnik centralnie z jakiegoś przednio napędowca. W buggy neiziemsko trzeba walczyć z przodem - ciągle jedzie gdzie mu się podoba.

Witam. Miał bym do was prośbe o pomoc. Ponieważ chce sobie zrobićtakiego rurowca ale nie mam zupełnie pomysłu jak.;( Może mogli byście mi pomuc przesyłając na e-mail jakieś plany czy coś w tym stylu. Będę wdzięczny. POZDRAWIAM

ja tez kiedys pytalem o to, i ponawiam pytanie, jakis schemacik by sie przydal

niestety nic w necie nie ma tzn planów za darmo własnie jestem na etapie budowy buggy ,jest sporo fotek w necie na których można się wzorować ,ja tak zrobiłem
podaje link do forum elektrody gdzie widnieją moje fotki z budowy takie foto story
buggy

a takie coś jak szajowóz?? albo jak sie to pisze?? to nie to samo?