Misa olejowa w TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie za 100 pkt. - ile śrub mocujących misę olejową jest w 1.8 TD 90KM z 94 roku? Czy 7 z każdej strony plus dwie poprzecznie i te dwie do skrzyni biegów mocują misę czy też 8 z każdej strony. Dzisiaj okazało się że pękła mi misa w miejscu bliskiego spotkania z krawężnikiem, odkręciłem po siedem śrub z każdej strony plus rzeczone dwie i ani rusz, nawet nie drgnie a w użyciu był juz młotek ???????? Co jest grane ja tam więcej śrub nie widzę kurcze. W książce WKŁ jest na jakimś rysunku 8 z każdej strony, dodatkowo w schemacie microcata również jest 8 ale tych dodatkowych u mnie poprostu nie widac nigdzie a miska ani drgnie. Może one są na jakims kleju dodatkowo osadzane????? Normalnie paranoja ale jak ją do cholery ściągnąć ????? Help!!!!!!

Wydaje mi sie, ze kiedys Mariobros pisal, ze do zdjecia miski konieczne jest odlaczenie od silnika skrzyni. Ale na 100% pewnosci nie mam. W archium nic nie ma?

[/IMG]

[ wiadomość edytowana przez: KAMILA_Z_USTRONIA dnia 2006-12-09 23:12:58 ]

Sprawdzałem w historii i owszem stoi że trzeba poluzować conajmniej skrzynkę biegów tylko te śruby spokoju jeszcze mi nie dają ile w końcu ma ich być 7 czy 8 ??? Dużo stawiam na to że 7 ale....

[/IMG]

94* rok - rozumiem że masz aluminiową miskę ?
7 śrub na stronę + skrzynia biegów.

Rozumiem Kamilko że na fotce jest miska od strony skrzyni?

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

moja miała symbol 96 FF 6674 BG DO1KA-3
a zakupiłam 91 FF 6675 AA DO1KA-1
i są identyczne , a w ASO chcieli ponad 1tyś zł i nie gwarantowali że będzie pasowała bo VIN im nie wchodził