| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-10 17:48:16 Witajcie w autku ktorym jezdze do roboty do oleju jakims cudem dostaje sie benzyna jak to wogole mozliwe? co robic co sprawdzac czy pozostaje tylko wymiana silnika? Dzieki za odp i pomoc. |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-10 20:21:26 Nikt nic nie wie odpiszcie bo ja musze tym do pracy i w pracy pomykac a juz sie martwie bo co bedzie jak go zagazuje? Wymienilem olej przejechalem okolo 1tys km i poziom oleju drastycznie sie zwiekszyl o jakis litr juz wiec nie jest za ciekawie. Co to moze byc? |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-10 20:50:09 Spoko powiedz mi jeszcze ile bys zawolal za zrobienie tego ![]() |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2006-12-10 21:19:30 witam jeżeli w poniaczku kturym jeździsz jest gażnik i pompka mechaniczna z tyłu silnika a dokładnie pod kolektorem ssącym to tu masz cały problem poprostu poszła ci mębrama w pompie paliwa i tamtędy dostaje się paliwo do oleju a tak propo doman1001 powiedz jakim cudem przez zatopiony pływak może się paliwo dostać do oleju co najwyżej będzie go tylko zalewać i nie będzie pracował na niskich obrotach |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2006-12-10 21:22:26 Nie wiem Naprawianie samochodu przez internet to tak jak z chodzeniem do lekarza przez telefon ![]() |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2006-12-10 22:36:49 no wsumie to masz i racje bo niektuży terz tak potrafią opisywać nie domagania ale przecież trzeba sobie jakoś radzić |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-11 08:23:49 Co jeszcze na zimnym silniku jest ok ladnie pracuje i nie gasnie lecz gdzy sie juz rozgrzeje gasnie na wolnych obrotach. |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2006-12-11 12:29:18 to właśnie jest dowód że masz pękniętą membrame na pompie paliwa w momencie gdy silnik się rozgrzewa pod wpływem tęperatury podnosi się poziom oparów w komorze korbowej i przez to wytwarza się ciśnienie poprzez które tłoki mają większy opór wymień sobie pompe paliwa ,olej i filtr a wszystko wróci ci do normy pozdrawiam |