Lamerskie wynalazki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie zapragnąłem rozbudować wypas mojej furki o garść lamerskich wynalazków Konkretnie - otwieranie na pilotka i zamykanie niedomkniętych szyb. Z tego co wiem, tego typu wynalazki bywają zintegrowane z alarmami jednak na samym alarmie mi nie zależy (po co smakaczom z ulicy nowa zabawka ). Mam więc nastepujące pytania :

- czy zamykanie na pilotka i domykanie szyb mozna zrobić bez alarmu ?
- co potrzeba (moduły jakieś ?? centralka czy cuuuś ?? centralny i elektryczne szyby mam) ???
- ile takie zabawki mogą kosztować ??? (Jeden kolo chciał mnie uszczęśliwić tym za 850PLN ale to była cena z alarmem ponoć takim co to spiewa, tańczy, recytuje ....
- czy do instalacji potrzebny będzie guru od elektryki czy wystarczy odrobina samozaparcia ???

primo - potrzebna jest centralka od siakiegos alarmu, modul domykajacy szybki i...wsio, zakladam ze central masz
poza tym alarm mozna ustawic na ciche zamykanie i wsio
co do montazu - wystarczy duzo samozaparcia
koszty - z montazem i kompletem czujek, centralka i modulem powinno byc ok.300-400pln

moduł domykania szyb ( taki uniwersalny) to ok 150 zł na dwie szyby! Instalacja jest prostsza niz założenie centralnego zamka
Kupic taki bajer możesz np na allegro !!!

Miłej zabawy z szybkami
pozdro !

bez alarmu to bedzie bez czujnikw i bez syreny koszt duzo nie zmaleje

moduł domykania 4 szyb to jakies 80 zł i do tego najprostszy alarm Ja sam sobie zakladalem takie cos i nie sprawilo mi to zadnego problemu a efekt wypasiony

kolejny górnik do nas dolaczyl!!

domykanie szybek u siebie założyłem za 30zł dołóżmy do do tego jakiś sterownik aby móc sterować pilotem 50zł (ja u siebie miałem alarm) i bedzie latać. Mój sterownik ma funkcje zamykania,otwierania i blokowania w dowolnym momencie czy podczas zamykania czy otwierania pozdrawiam i miłej zabawy ps wpinałem sie z modułem pod przełączniczki od szyb obok lewarka MKV