Listwy z Omega C do B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Dzisiaj przypadkiem zaparkowalem swoja Omesia B (1998 Kombi) obok omegi C i tak sobie porownywalem. I zauwazylem ze C ma fajne listwy bez tych dzwinych (nie podobajacych mi sie) chromow. I teraz czy mozna zalozyc listwy z Omegi C do Omegi B??
I jeszcze jak sie zdejmuje te listwy bo musze jedna wymienic (w drzwiach tylnich). Wiem ze sa na takim metalowym zaczepie bo go i wdac. Ale jak zdjac zeby czegos nie popsuc ??

Cytat:
czy mozna zalozyc listwy z Omegi C do Omegi B??

Można

Cytat:
Wiem ze sa na takim metalowym zaczepie bo go i wdac

Nie są, listwy trzyma dwustronną taśma + 2 plastikowe zaczepy

Cytat:
jak zdjac zeby czegos nie popsuc ??

Najlepiej pomału i ostrożnie

To to metalowe co mi wystaje (z uszkodzonej listwy) to jest tylko wzmocnienie listwy?? A czym pzoniej wyczyscic klej po tych listwach zeby nie zepsuc lakieru?? Bo przyznam sie ze nieznam sie na chemi samochodowej.

Cytat:
To to metalowe co mi wystaje (z uszkodzonej listwy) to jest tylko wzmocnienie listwy??

Dokładnie tak

Ja pozostałości kleju usuwałem mechanicznie plastikiem np. kartą. Sposób skuteczny i bezpieczny dla lakieru.

Oki Dzieki za pomoc

Wszystko fajnie, a co zrobisz z "listwami" od zderzaka z prozdu i z tylu ?

Z tylu tez mozna zalozyc od C a z przodu to juz problem Trzeba by zalozyc zderzak do Omy C a to juz kombinacja alpejska

ty matador jak przeczytalem twojego posta to odnioslem wrazenie ze jezdzimy jednym samochodem i mamy te same pomysly a moze to ja napisalem tego posta w jakiejs hipnozie czy czyms podobnym a jesli chodzi o przod to moze wystarczy tylko chromy zdjac ???

Cytat:
2006-12-03 12:32:25, JEMI pisze:
a jesli chodzi o przod to moze wystarczy tylko chromy zdjac ???

Ja właśnie nie mam tych chromów na przednim zderzaku. Poprzedni właściciel niezamontował lub zdjął... Jeśli jesteście zainteresowani wrzuce na priv zdjęcie zderzaka
Pozdrawiam...

zapodaj zapodaj damian chetnie oberkam i foty jakiejs b z listwami od "c" tez mile widziane na priv lub w posta dowolnie

U mnie z przodu jest gites bo wystarczy pomalowac plastiki w kolor

Z tylem musze oblukac