[126] dławienie i rozruch

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam z moim kaszlakiem dwa następujące problemy:
1. Kiedy chcę odpalić na zimnym to nie zazębia rozruśnik tylko jest takie buczenie i po prostu nie kręci. Ale kiedy jest rozgrzany to pali od kopa? Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

2. Po zmianie biegu muszę gwałtownie wciskać pedał gazu bo jak wcisnę normalnie to przez sekundę dławi się jakby chciał zgasnać i potem już w miarę normalnie. Nie wiem co jest tego przyczyną. Gażnik wyregulować trzeba albo wyczyścić? Bo zapłon był ustawiony 3 dni temu, zawory też ustawione. Co jeszcze może być?

Dzięki za odpowiedzi i pozdro: Miły

[ wiadomość edytowana przez: Peyo125 dnia 2006-12-11 20:36:23 ]
[ powód edycji: Regulamin ! ]

1. myślę że tzw. bendix rozrusznika, czyli mechanizm zasprzęglający. Trzeba to wymienić, kosztuje jakieś 15 góra 20zł. Ale nie wiem czemu tylko na zimnym.

2. może zbyt małe ustawione wolne obroty... albo się w gaźniku coś przytkało gdzieś

co do drugie pytania to powiem tak lepiej kupić benzynę ekstrakcyjną, nową uszczelkę zestaw naprawczy(zaworek iglicowy) poświęcić tą godzinke na wyczyszczenie i złożenie go na tych częściach i mieć pewnośc że jest to dobrze zrobione

Cytat:
2006-12-11 22:34:03, wicekdw pisze:
1. myślę że tzw. bendix rozrusznika, czyli mechanizm zasprzęglający. Trzeba to wymienić, kosztuje jakieś 15 góra 20zł. Ale nie wiem czemu tylko na zimnym.

Tzn. przeważnie na zimnym mam problem z odpaleniem. Jeżeli na ciepłym to się zdarza to rzadko. Na zimnym znacznie częściej.