MotoNews.pl
5 Drzwi, brak asilania, zaryglowane jak otworzyc, pilne. (168340/0) - PT

Drzwi, brak asilania, zaryglowane jak otworzyc, pilne.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kurcze spotkało mnie to samo co jest opisane w tym watku:
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=38822&c=0&hq=drzwi+kluczyk&f=9
niestety nie ma tam jasnej odpowiedzi co zrobic. Drzwi zamkniete zaryglowane (2 razy zamkniete), pilot nie dziala, krece kluczykiem bez rezultatu. Kluczyk obraca sie a drzwi sie nie otwieraja.
Pomocu bo pogoda marna a nie mam pomyslu co zrobic.

[ wiadomość edytowana przez: Gudzy dnia 2006-12-10 15:56:39 ]

Dodam ze przypuszczam, ze padl akumulator, bagaznika nie otworze bo kiedys w ramach przerobki usunalem mozliwosc otwierania tam kluczykiem.

chlopie akumulator zalatwiaj 2 a nastepnie kladz sie pod auto i podlacz mase pod bude
a plusa albo pod alternatra wyjscie ladowania albo pod rozrusznik.Podlacz potem ten 2 aku i masz prad

Tak myślalem, ale miałem nadzieje, ze jest jakis sposob jak w bejce, ze klamka do gory i kluczyk :/

Mam drobny problem z dostepem pos "spod" samochodu w zwiazku z miejscem parkowania :/ Moze da rade zasilanie podac np. pod lampke kierunku (ta pomaranczowa) ?

[ wiadomość edytowana przez: Gudzy dnia 2006-12-10 17:10:42 ]

Podlacz sie pod lampke podswietlenia tablicy rejestracyjnej

Podsumuje, aby kolejne ofiary mialy latwiej. Podlacznie zasilania pod podswietlenie tablicy, kierunkowskaz itp nic nie daje poniezaz tam nie ma stalego plusa z akumulatora wiec prad nie idzie dalej do ukladu. Niestety jedyny ratunek to alternator lub rozrusznik, tam jest staly plus. Ja narazie czekam bo tak nieszczesliwie zaparkowalem ze nei mam jak sie dostac pod spod ani podlewarowac bezpiecznie

[ wiadomość edytowana przez: Gudzy dnia 2006-12-12 08:07:26 ]

Cytat:
2006-12-12 08:05:45, Gudzy pisze:
Podsumuje, aby kolejne ofiary mialy latwiej. Podlacznie zasilania pod podswietlenie tablicy, kierunkowskaz itp nic nie daje poniezaz tam nie ma stalego plusa z akumulatora wiec prad nie idzie dalej do ukladu. Niestety jedyny ratunek to alternator lub rozrusznik, tam jest staly plus. Ja narazie czekam bo tak nieszczesliwie zaparkowalem ze nei mam jak sie dostac pod spod ani podlewarowac bezpiecznie

Nie masz racji, ja swoje auto już otwierałem podłączając baterię pod żarówkę tylnej tablicy rejestracyjnej. Wystarczyło do otwarcia auta z pilota.

JEsli przyczyna wyladowania aku bylo pozostawienie np na pozycjach to jak najbardziej ten manewr wyjdzie w innym wypadku wcale nie musi gdyz obwod plusa z podswietlenia tablicy i wlacznikow w pewnym momecie powinien byc polaczaony z centralka drzwi a mysle tak na szybko ze to jest malo bardzo malo prawdopodobne.

Cytat:
2006-12-12 08:28:54, SENATOR pisze:
JEsli przyczyna wyladowania aku bylo pozostawienie np na pozycjach to jak najbardziej ten manewr wyjdzie w innym wypadku wcale nie musi gdyz obwod plusa z podswietlenia tablicy i wlacznikow w pewnym momecie powinien byc polaczaony z centralka drzwi a mysle tak na szybko ze to jest malo bardzo malo prawdopodobne.

W moim przypadku bateria była wyjęta z auta

witam
Mozna podłączyć się pod + klaksonu (dochodzi do niego stały plus a sterowany jest masą).
schowany jest pod lewą częścią zderzaka przedniego jeśli sie nie myle
pozdro
ILKU

ujme to tak, jak ja taki przypadek mialem to tylko alternator lub rozrusznik, nic innego nie pomoglo, o tyle mialem dobrze ze stal w garazu z kanalem wiec spoko dojscie bylo . Powodzenia

Sprawdze z klaksonem Dzieki za pomoc