A-5188 Gdzie znajde treść ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie Gdzie znajde treść tej homologacji ??? Sorki jeżeli to już gdzieś było, ale nie mam już netu i czasami podłączam sie przez modem, a wiadomo jakie sa koszta Z góry wielkie dzieki

PZM, ~50euro

Zapodam na serwa jak wroce z pracy

http://www.zoltar-rally.neostrada.pl/a-5188.zip

ZoLt4R thx, ale nie moge tego otworzyć - wyskakuje mi jakiś dziwny napis Czym to jest spakowane ???

zipem

Alternatywny link:
http://www.ihn.pl/homologacja.rar

[ wiadomość edytowana przez: pawu81 dnia 2005-10-13 09:06:22 ]

Pawu81 i ZoLt4R thx za pomoc, wszystko śmiga

sory że zracam do tematu ale gdzie moge znaleść zeskanowaną homologację bo te linki sie nie otwierają mol by mi ktoś przesłać na poczta szym5@wp.pl ?

Za chwile powinienes miec ja u siebie

mam pytanko: ile taka A-grupa moze mieć średnio KM, ciekaw jestem bo wydaje mi sie, ze wg. homologacji nie można przeprowadzić jakichś znacznych przeróbek...

p.s. Cichy Bob- wyślij mi tez (mejl w profilu)

[ wiadomość edytowana przez: Gonzo_BB dnia 2006-12-12 21:52:30 ]

rzeczywistych,czy tych wymyslonych??

dobra A grupa to jest jak ma 40km,moim zdaniem 44/45 to max co da sie z tego wycisnać,a motory z rc po 50km i wiecej to można miedzy bajki wcisnac......

da się więcej ale my nie włosi i nie mamy tyle siana na te wszystkie patenty co oni zakładają heh i te silniki(co po niektóre) to prawde mówiąc tylko blok mają z malana

No we włoszech robią masakryczne wydumy, tam sa motory po 800cm3 i mają nawet 65KM i jakieś 90Nm, Motory z RC to nie są aż rak mozne jednostki jak sie niektórym wydaje, ostatnio kumpel mi opowiadał ze buduje malucha do GSMP, prawde mówiąc to nigdy go nie widziałem na żanym KZK ani tym bardziej na KJSie, ale niech sobie chlopak buduje, i powalił mnie stwierdzeniem że jednie niedługo po motor, co to niby ma 60KM, nawet jak by miał to w GSMP to mety chyba nie dojedzie, wkrecał mi też bajke o piastach które mają zerowe tarcie , czyli nie mają żadnego oporu, tak to mogą dopasować tylko w Erze, chyba ze rozmawiamy o poduszcze magnetycznej, w każdym razie chłopak z fizyki chyba nie było orzeł , można zmniejszyć tarcie, ale bez przesady, żyjemy na ziemii.

Aha, jak bym mógł jeszcze porsić o ponowne udostępnienie homologacji A-5188?

[ wiadomość edytowana przez: ISO-lator dnia 2006-12-13 00:24:05 ]

Cytat:
2006-12-13 00:20:07, ISO-lator pisze:
No we włoszech robią masakryczne wydumy, tam sa motory po 800cm3 i mają nawet 65KM i jakieś 90Nm, Motory z RC to nie są aż rak mozne jednostki jak sie niektórym wydaje, ostatnio kumpel mi opowiadał ze buduje malucha do GSMP, prawde mówiąc to nigdy go nie widziałem na żanym KZK ani tym bardziej na KJSie, ale niech sobie chlopak buduje, i powalił mnie stwierdzeniem że jednie niedługo po motor, co to niby ma 60KM, nawet jak by miał to w GSMP to mety chyba nie dojedzie, wkrecał mi też bajke o piastach które mają zerowe tarcie , czyli nie mają żadnego oporu, tak to mogą dopasować tylko w Erze, chyba ze rozmawiamy o poduszcze magnetycznej, w każdym razie chłopak z fizyki chyba nie było orzeł , można zmniejszyć tarcie, ale bez przesady, żyjemy na ziemii. Aha, jak bym mógł jeszcze porsić o ponowne udostępnienie homologacji A-5188? [ wiadomość edytowana przez: ISO-lator dnia 2006-12-13 00:24:05 ]

zabawne historie twój kolega opowiada,chyba wiem od kogo twój kolega bedzie miał ten sztuff,chodorski niedawno sprzedawał takie piasty i niby jakies mocne mega motory po 60km....

Swoja droga,kiedyś chciałem kupic motor z rc co to tez niby miał mieć 65km,gosc sie zazekał ze tyle ma,wiec mu oznajmiłem ze połowa kasy przed i jade schamować motor a potem reszta..jakoś już potem nieodbierał telefonu

Cytat:
2006-12-13 00:20:07, ISO-lator pisze:
No we włoszech robią masakryczne wydumy, tam sa motory po 800cm3...

A co to ma wspólnego z a5188 ?? która wyraźnie ogranicza pojemność do 662cm^3

Przy ograniczeniach wprowadzonych przez A-5188 osiągnięcie 30 KM uważam za sukces.

[ wiadomość edytowana przez: MikeVTi dnia 2006-12-13 18:06:24 ]

[ wiadomość edytowana przez: MikeVTi dnia 2006-12-15 10:21:34 ]

juz dziala link

tak idealnych wykresow to ja jeszcze nie widzialem...no ale jesli faktycznie chojnacki robitakie silniki do rc to respect...bo ma praktycznie full momentu od samego dolu do samej gory....
choc z tego co slyszalem to silniki chojnackiego taka moc maja tylko na papierze aczkolwiek sa to tylko plotki...

hmm no sa 3 prawdy:
1. nazwisko Chojnacki...
2. ciezko zrobic z A gr taki motor...
3. wykres też można sobie dobry zrobic...

i tyle